Forto nakon sjednice Vijeća ministara: "Prešli smo jednu stepenicu, ali nismo završili posao"

1
Radiosarajevo.ba
Forto nakon sjednice Vijeća ministara: "Prešli smo jednu stepenicu, ali nismo završili posao"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Edin Forto

Ministar prometa i komunikacija Edin Forto govorio je na press konferenciji nakon održane sjednice Vijeća ministara BiH i informacije da će Europska komisija danas dati Bosni i Hercegovini za otvaranje pregovora s EU.

To je potvrdila predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen koja je kazala da je od dodjeljivanja kandidatskog statusa urađeno više nego u posljednjih 10 godina.

"Nije mala stvar kad prva žena najveće političke zajednice to kaže za nas. Ne postoji način da mi nju zamolimo da to izgovori, ona duboko vjeruje u to i zato je to izgovorila.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Kada je uputila preporuku Europskom vijeću da otvori pregovore, mi smo prešli jednu stepenicu, ali nismo završili posao. Moramo uraditi puno toga da se donese politička odluka 21. marta, ali je još puno stvari potrebno da bismo postali relevantan pregovarač s EU", kazao je Forto.

Kazao je da u dva poglavlja koja se tiču transporta, potrebno je donijeti 1.400 zakona, podzakonskih akata, odluka, strategija.

"Mi ovim tek započinjemo posao i potrebno je da tražimo od naših donositelja odluka puno više nego što smo radili do sada. Želim čestitati svim kolegama, ali ovo je samo početak", rekao je Edin Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije