Forto i Hota-Muminović posjetili Zetru, uputili i poziv građanima

5
Radiosarajevo.ba
Forto i Hota-Muminović posjetili Zetru, uputili i poziv građanima
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Vakcina protiv COVID-19

Prema novom Planu vakcinacije, danas je u dvorani Zetra počela vakcinacija uposlenika esencijalnih zanimanja. Prioritet za vakcinaciju su uposlenici iz oblasti obrazovanja, zatim pripadnici policije, inspekcije, i drugi.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović obišli su danas jedini vakcinalni centar u Kantonu Sarajevo, ovim povodom.

Nakon obilaska premijer Forto je kazao kako je napokon došao veći broj vakcina, te kako će od vikenda započeti vakcinacija bez najave. Istakao je i kako su sada pozvane neke nove prioritetne grupe, kao što su obrazovni radnici.

Naglasio je i kako će i dalje insistirati da proces vakcinacije u Kantonu Sarajevo bude zajednički napor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Opće bolnice i Doma zdravlja.

"U slučaju da zdravstvenog kadra ne bude dovoljno, ići ćemo prema Službi za zapošljavanje, ali proces vakcinacije ne smije da trpi. Najvažnije je da ljudi što prije dobiju vakcine. Sva istraživanja pokazuju da je ovo nova pandemija nevakcinisanih, jer pandemija pogađa samo nevakcinisane", izjavio je premijer Forto.

Uputio je i poziv svima koji do sada nisu vakcinisani da dođu i prime vakcinu, da ne biraju, jer tu nema nikakve dileme, to pokazuju nauka i istraživanja iz cijelog svijeta.

Ministrica Hota-Muminović je navela kako je uvijek zagovarala to da prosvjetni radnici moraju biti u vrhu prioriteta.

"Čim smo dobili dovoljan broj vakcina, to se i desilo. Zadovoljstvo mi je što će se danas moći vakcinisati 1.730 prosvjetnih radnika iz KS", istakla je ministrica, te dodala da je zainteresovanost velika.

Podsjetimo, od 31. jula biće otvoren proces vakcinacije za sve punoljetne građane, bez prethodnih poziva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije