Formiran predmet zbog ploče na Vracama posvećene zločincu Mladiću

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Bosanac

Lijepe riječi su ukras!

@Ljiljan

Dana 1992 je bila smotra a 30 posle isto smotra al u zatvoru prije pištoljem za pasom a sad pelenom oko bulje

True

Treba tuziti i Opcinu Kalinovik , tamo centralni spomenik kapa od ratnog zločinca

Boske

Pokrenuti će se istraga protiv nepoznatog genocidnog srbina a za postavljanje ploče presuđenom ratnom zločincu . Sad će se mnogi nepoznati javiti.

Tuzno

Najtuznije u ovome je to da stavili spomen plocu na objekat gdje su ustase pobile toliko srba, i to su postavili plocu zivom ratnom zlocincu , a mrtve srbe su zaboravili kao i ustase koje su ih pobili ... jadna je ta bosna i hercegovina a jos jadnija republika smrdska

Zasto negiraju genocid?

1 Nedovršen projekat. Priznanje genocida bi onemogućilo dalje provođenje velikosrpslog projekta zločinom. Morao bi se priznati poraz i propast projekta. Negiranje znači pripremu za nove genocide. 2 Bojazan od gubitka ratne stečevine. Mogla bi MZ ukinuti dejtonski ustroj BiH, nastao kao posljedica zločina i genocida. Zato ne žele priznati presuđeni genocid. 3 Sakrivanje iza naroda. Opravdavaju se da bi priznaje genocida stavilo stigmu srpskom narodu. Znamo da je genocid dio političkog velikodržavnog projekta, a ne karaktera naroda. 4 Negiranje genocida, veličanje zlocinaca i slavljenje zločina je potvrda da je genocid doprinio ostvarenju ratnog cilja. Time se potvrdjuje da se genocid isplati, sto je motivacija za cinjenje novih genocida. 5. Bojazan od placanja odšteta zrtvama i drzavi. Rješenje su, pored presuda zločincima i mjere kojima se ubija motiv za činjenje zločina (genocida). Presuditi pocinioce, osuditi projekte koji su doveli do genocida, razvaliti ratna postignuća ostvarena zločinom, sanirati posljedice, namiriti štetu žrtvama i drzavi. Da nikom vise ne padne naum da je genocid isplativ.

Genocidasi

Gdje je sipa ***

/ Najnovije