Fikret Abdić optužio Sarajevo da mu šalje migrante u Veliku Kladušu

Radiosarajevo.ba
Fikret Abdić optužio Sarajevo da mu šalje migrante u Veliku Kladušu
Arhiv / Fikret Abdić
Načelnik općine Velika Kladuša Fikret Abdić donio je odluku da migrante izmjesti u okolinu grada, na zemljište u vlasništvu Općine.

Na toj lokaciji migrantima će biti na raspolaganju voda, sanitarni čvor i struja, te će imati riješenu podlogu za podizanje šatorskog naselja.

Trenutno se u šatorskom naselju nalazi oko 120 migranata, a procjene govore da ih je na području Velike Kladuše između 600 i 700.

Abdić je poručio kako su državne institucije zakazale.

"Uprkos prevelikoj neizvjesnosti i šutnji o migrantskoj krizi, ono što država nije uradila, mi jesmo iako nam to nije obaveza. Sve institucije su zakazale. Iz Sarajeva nam šalju problem, a ništa nisu poduzeli da ga riješe. Općina Velika Kladuša će budžetskim sredstvima neplanirano finansirati sve ove radnje i kupovinu neophodnih sredstava oko stvaranja uslova za boravak i premještaj migranata, ali za sve buduće aktivnosti potrebna je pomoć nadležnih, te međunarodnih organizacija", zaključio je Fikret Abdić, prenosi Radio Velika Kladuša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije