Field: Sramotno je da se u Mostaru već 11 godina ne održavaju izbori

Fena
Field: Sramotno je da se u Mostaru već 11 godina ne održavaju izbori
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Matthew Field

Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini u petak je u Mostaru organizirala niz aktivnosti u okviru kojih je britanski ambasador Matthew Field razgovor s građanima te posjetio obrazovne ustanove i nevladine udruge.

“Cijela britanska ambasada danas je u Mostaru kako bi pokazalo svoju zainteresiranost za ovaj grad, ali i neposredno saslušalo njegove građane, kako bi se upoznali s njihovim potrebama i problemima”, kazao je britanski ambasador Matthew Field u izjavi za novinare.

Po njegovim riječima, Velika Britanija svjesna je problema s kojima se Mostar suočava.

“Ne možemo smatrati normalnom ovu situaciju da u Mostaru jedanaest godina nema lokalnih izbora. To je sramota za demokraciju u zemlji. To je bezbroj izgubljenih prilika za ovdašnje građane”, poručio je Field.

U nastavku današnjih aktivnosti britanski veleposlanik posjetit će Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru gdje će s učenicima razgovarati o problemima mladih i njihovoj budućnosti te Četvrtu osnovnu školu gdje će održati interaktivni čas na engleskom jeziku.

Posjet Mostaru bit će završen večerašnjim koncertom benda Britanske ambasade u Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Roslaes". Novac prikupljen od prodaje karata bit će doniran Centru "Los Rosales".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije