Reakcija / Field: Dodik je danas iznio niz navoda o meni od kojih nijedan nije tačan

22. 03. 2022. u 18:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Matt Field, ambasador Velike Britanije u BiH na svom Twitter profilu objavio je poruku u kojoj ističe kako je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik iznio niz neistina o ambasadoru.

"Član Predsjedništva BiH gospodin Dodik je danas iznio niz navoda o meni od kojih nijedan nije tačan – lako za provjeriti. Moj fokus ostaje na pitanjima koja mi građani BiH ponavljaju: ekonomija, budućnost djece, veći troškovi života i nedostatak političke odgovornosti", poručio je Field.

Podsjetimo, Milorad Dodik izjavio je danas “da nema bilo kakvih nezakonitosti prilikom kupovine njegove vile u beogradskom naselju Dedinje” u susjednoj Srbiji, a cijeli slučaj je nazvao “politički motivisanim, iza kojeg stoje zapadne ambasade”, nakon što je u utorak dao iskaz Tužilaštvu u Sarajevu.

Dodik je pred novinarima tvrdio da je Tužilaštvo BiH pod utjecajem stranih ambasada, uključujući i britansku ambasadu u BiH. Rekao je da je britanski ambasador u BiH Matt Field najavio potez Tužilaštva na svom blogu prije nego se on desio. Nakon toga je uslijedio odgovor britanskog ambasadora.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (23)