FHMZ izdao upozorenje građanima: Budite oprezni tokom jutarnjih i večernjih sati

0
Radiosarajevo.ba
FHMZ izdao upozorenje građanima: Budite oprezni tokom jutarnjih i večernjih sati
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Jutros je nešto više oblaka bilo u centralnim i istočnim područjima Bosne, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 7 sati: Bugojno -10 stepeni, Drvar i Sokolac -9, Bihać, Jajce i Srebrenica -8, Sarajevo i Tuzla -7, Prijedor, Sanski Most i Zenica -6, Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica i Doboj -4, Livno -2, Gradačac -1, Trebinje 2, Mostar 3, Neum 5 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 956 milibara, za 12 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas pretežno sunčano vrijeme u većem dijelu zemlje. Prije podne prolazno više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Španski premijer otkazao svu političku agendu nakon što su njegovu suprugu optužili za korupciju

Španski premijer otkazao svu političku agendu nakon što su njegovu suprugu optužili za korupciju

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna. Stabilno i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Pri tome, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji tokom jutarnjih i večernjih sati, obzirom da će i dalje biti vrlo hladno. Danju ugodnije, sunčanije i uz porast temperatura zraka. U centralnoj i istočnoj Bosni, probleme osjetljivim osobama može uzrokovati mjestimično izraženija naoblaka u prijepodnevnim satima. Poželjno je primjereno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim naporima.

Objavljena je prognoza za dane vikenda i prvi dan naredne sedmice:

ZA 15.01.2022 (Subota)., oblačno prije podne u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

ZA 16.01.2022 (Nedjelja)., prije podne magla ili niska oblačnost u Krajini, na sjeveru i po kotlinama u centralne i istočne Bosne. Razvedravanje u drugom dijelu dana. U ostalim područjima sunčano. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

ZA 17.01.2022 (Ponedjeljak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, prije podne jugo. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni, navodi se u objavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije