Feraget: Glupost je da je Muriz halalio Dženana da bi mu kćerka postala političar

14
Radiosarajevo.ba
Feraget: Glupost je da je Muriz halalio Dženana da bi mu kćerka postala političar
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ifet Feraget

U Sarajevu se danas održavaju protesti na kojima se traži pravda za ubijenog Dženana Memića, ali i Davida Dragićevića.

Tom prilikom je prisustvovao i advokat porodice Memić, Ifet Feraget koji je poručio:

"Svaki sudija koji postupa prije okvira službene dužnosti podliježe krivičnim prijavam. Mi imamo dokaze, spremni smo se boriti za pravdu. Moraju se procesuirati osobe koje su pokušale zataškati ubistvo ne samo ovog nego i drugih ubistava. Ovakvi slučajevi se ponavljaju, a ukoliko mi ne istrajemo nećemo vratiti povjerenje građana", izjavio je Feraget.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Također je poručio da Tužilaštvo i Sud BiH moraju biti na istoj strani da bi stvari funkcionisale a da to sada nije tako.

"Prepucavanje se mora zaustaviti. Svi smo mi jednaki pred zakonom. Ako se nastoji da Gordana Tadić bude procesuirana, onda moraju i ostali. Ona bi trebala biti tek hiljadu i prva po redu procesuirana. Možda je ovo sve trebalo tako da bude jer ovo još nije država s obzirom da se dešavaju ovakve stvari.

Pisao sam gospodinu Schmidtu. Poslao sam mu pismu gdje sam ga upozorio da je pet do dvanaest i da se ove stvari trebaju shvatiti ozbiljno. Također sam mu rekao da mi znamo šta je vladavina prava, da se mi borimo ali da je on tu da  se stvari ubrzaju to. Smatram da je strpljenje građana pri kraju", dodaje Feraget.

Na pitanje novinara da li je ovaj protest zapravo politički skup, Feraget je odgovorio:

"To su notorne gluposti i potpune neistine. Zahtjev za procesuiranje ubica ne može biti politički skup. Ako je Muriz halalio dijete da bi kćerka postala političar, to je glupost. Alisa Mutap je osumnjičena za zataškavanje ubistva i otkud njima sada pravo da se javljaju i da plasiraju takve vijesti.

Dokazi kažu da je Dženan ubijen a da su svjedoci pokušali da zataškaju. Svi smo jednaki pred zakonom, vlast mora raditi na tom zakonu, te bih još jednom zamolio medije da ne postavljaju pitanje da li su ovakvi protesti zapravo politički skup", zaključuje Feraget.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije