Feraget: Na Davora se vrši pritisak kako se ne bi vratio u BiH

E. H.
Feraget: Na Davora se vrši pritisak kako se ne bi vratio u BiH
Arhiv / Davor Dragičević

Osnovni sud u Banjoj Luci obustavio je prekršajne postupke protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića, a po prijavama koje je protiv njega podnio MUP RS zbog skupova grupe „Pravda za Davida“, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba njegov advokat Ifet Feraget.

Ifet Feraget - undefined

Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba: Ifet Feraget

Pojasnio je da su postupci obustavljeni nakon što su predstavnici MUP-a RS obavijestili Sud da je Davor Dragičević „nestao“ i da se trenutno nalazi na nepoznatoj lokaciji.

“Pravnički je nekorektno reći da je neko nestao, takav termin ne postoji niti u jednoj pravnoj enciklopediji u svijetu. Davor nije nestao, nego se sklonio od naslija same vlasti. Ali kako nije zatečen na svojoj prijavljenoj adresi, onda je predloženo da se postupak obustavi, ali on se može nastaviti ukoliko u međuvremenu ne dođe do zastare”, pojasnio je Feraget.

Dodao je da zastara može nastupiti za godinu ili dvije dana.

“Dakle kad bi se Davor sutra pojavio u Banja Luci on bi mogao biti uhapšen i prekršajno procesuiran, ali za nas to nije relevantno. jer kad se da odgovor na pitanje na koje mi od početka tražimo odgovor onda sve pada u vodu”, istakao je Feraget.

Prema njegovim riječima, na ovaj način se vrši pritisak na Davora Dragičevića.

“Vrši se dodatni pritisak kako se on ne bi vratio u Banja Luku. Svi mi znamo koliko su trajali protesti i da su bili mirni, dakle to su neka tumačenja zakona koja lukava i smišljena s ciljem da se izvrši pritisak na njega”, zaključio je Feraget.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije