Pravda / Davor Dragičević objavio prve snimke: "Dokaz da su ubili Davida"

12. 04. 2019. u 08:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 870

Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog mladića Davida, sinoć je, na Facebook grupi Pravda za Davida, objavio prve snimke za koje tvrdi da su prvi video dokazi o organiziranom ubistvu njegovog sina.

Davor je objavio sedam snimaka, uz poruku: "Organizovano ubistvo Lukačeve hunte i Dodika, nastaviće se...".

Davor tvrdi da ima video dokaze - undefined

PrtScr: Davor tvrdi da ima video dokaze

Na snimcima se vide dešavanja ispred kuće Đorđa Rađena, za koju su istražitelji iz RS-a tvrdili da ju je David opljačkao u noći kada je nestao (17. na 18 mart 2018.). Na jednom snimku vidljivo je i policijsko auto, a objavio je i fotku iz drugog kadra - snimak s Raiffeisen banke o kojem se dugo priča.

Novinar Slobodan Vasković već izvjesno vrijeme tvrdi da je Rađen ključna figura u Davidovom ubistvu. Inače, Vaskovićeve navode i otkrića o istrazi Davidovog ubistva možete čitati na ovom LINKU.

Dragičević već neko vrijeme tvrdi da ima snimke koji dokazuju da je David ubijen, a 7. aprila je u dnevniku BHRT-a najavio da će uskoro objaviti dokaze.

Vrijedi podsjetiti da se nedavno, na društvenim mrežama, pojavio izvjesni "Boki" koji u komentarima tvrdi da postoji snimak ubistva Davida Dragičevića. Osoba pod tim pseudonimom je napisala da će uskoro sve biti u javnosti:

Davor tvrdi da ima video dokaze - undefined

PrtScr: Davor tvrdi da ima video dokaze

„Gledao sam lično snimak sa RF (Raiffeisen) banke koja je snimila kako je pretučen David Dragičević na parkingu Metalske škole.“

Policija je nakon ovog načinila službenu zabilješku u kojoj se navodi da je Davor Dragičević za 15 hiljada eura naručio montirani video materijal u kojem policijski službenici dave Davida.

"Prema prikupljenim operativnim podacima, lice Davor Dragičević je preko za sada nepoznatih lica za novčani iznos od 15.000 evra naručio video materijal na kojem bi bio montiran snimak odnosno fotomontaža, na kojem se vidi kako policijski službenici MUP RS dave pokojnog Davida Dragičevića. Navedeni snimak je trebao biti pušten na Trgu Krajine 5. oktobra 2018. prilikom održavanja skupa „Pravda za Davida", ali lica koja su trebala napraviti fotomontažu snimka nisu završila isti, tako da snimak nije ni objavljen", napisano je u službenoj zabilješci čiji sadržaj su prenijeli mediji u BiH.

Davor Dragičević je nakon toga poručio da nisu tačne te tvrdnje i da će pravi snimak uskoro biti pušten u javnost.

Podsjećamo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Od tog dana počinje borba Davora i Davidove majke Suzane Radanović koji samo žele da ubice njegovog djeteta budu uhapšene, procesuirane i osuđene. No, to se do danas nije dogodilo.

Okupljanja u centru Banje Luke, na kojima je tražena istina o stradanju tog mladića, prekinuta su krajem prošle godine, a za Davorom je raspisana potjernica - on je proteklih dana u Austriji zatražio i azil.

Građani Banje Luke su nakon toga nastavili svako veče da pale svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve, a Davidovi posmrtni ostaci su na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA