Feraget: Imam informacije da će za Davora biti zatražen jednomjesečni pritvor

Radiosarajevo.ba
Feraget: Imam informacije da će za Davora biti zatražen jednomjesečni pritvor
Foto: Dženan Kriještorac / Dragičević, Memić i Feraget
U Banjoj Luci jutros je uhapšen Davor Dragičević - otac Davida Dragičevića, a njegov advokat Ifet Feraget istaknuo je kako se Davor osjeća dobro i da je bio spreman za akciju.

Feraget kaže kako ima informacije da će Okružno Tužilaštvo zatražiti pritvor za Davora Dragičevića u trajanju od 30 dana.

"Policija ga može zadržati 24 sata i mislim da se radi o zloupotrebi službenih ovlaštenja. Nakon toga će biti predat u nadležnost Okružnog Tužilaštva Banja Luka. Imam informacije da će biti zatraženo određivanje pritvora u trajanju od 30 dana za Davora Dragičevića", rekao je Feraget.

"Ja sam mu već rekao da sam sutra u Banjoj Luci. Davor se dobro osjeća, a meni je drago što se nije puno uzbudio. Bio je spreman. Ovo je stresna situacija kako za njega i njegovu porodicu, tako i za kompletnu bh. javnost. Ovo je jedna konfuzija, jer očigledno postoje ljudi koji čitaju zakone, ali ga ne razumiju. Davor Dragičević protestuje zato što nisu otkrivene ubice njegovog sina. Jasno je ko su ubice", rekao je Feraget za BHT i dodao kako je Davor uhapšen pod optužbom za "Ugrožavanje sigurnosti", rekao je Feraget za BHT.

Feraget ističe kako elemenata za ovo krivično djelo nema, a Feraget kaže kako postoje informacije da u akciji učestvuju i specijalci koji nisu iz MUP-a RS, te da policijske stanice Centar i Lauš nisu uhapsile Davora Dragičevića. Dodao je i kako nije jasno zašto je uhapšen Davor, ali da vjeruje da je razlog uklanjanje spomenika Davidu Dragičeviću s Trga Krajine.

"Mislim da se šalje jedna ružna poruka. Zakon se primjenjuje selektivno. Apelujem na razum i vjerujem da imamo snage da shvatimo da smo svi potpuno jednaki pred zakonom. Došlo je vrijeme da smo svi jednaki pred zakonom. Ovdje postoje organizirane grupe u kojima su pojedini policajci i tužioci koji ne žele da provode zakone i istragu", rekao je Feraget.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije