Federalno ministarstvo se oglasilo nakon što je Ustavni sud BiH poništio njihovu odluku

2
Radiosarajevo.ba
Federalno ministarstvo se oglasilo nakon što je Ustavni sud BiH poništio njihovu odluku
Foto: BIRN BiH / Ustavni sud BiH

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva se oglasilo povodom posljednje odluke Ustavnog suda BiH koja se odnosi na Odluku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o promjeni namjene šumskog zemljišta i privremenom korištenju šumskog zemljišta u druge namjene.

Saopćaveno je da Ministarstvu još nije dostavljena ova odluka, te da do danas nije objavljena u službenim glasilima.

S tim u vezi naglašavaju da Ministarstvo nema uvid u cjelokupan tekst odluke Ustavnog suda BiH, te da se iz tog razloga ne može izjašnjavati i govoriti o mogućim implikacijama ove odluke.

Tučnjava migranata u Blažuju: Policija na terenu

Tučnjava migranata u Blažuju: Policija na terenu

"Federalno ministarstvo je opredijeljeno i u obavezi je da provodi odluke Ustavnog suda BiH, te će tako i postupati. Naglašavamo da ćemo tek po uvidu u kompletan tekst odluke biti u mogućnosti sagledati novonastalu situaciju, kada će biti jasnije implikacije ove odluke", navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Podsjetimo, u četvrtak, 11. jula, je Ustavni sud Bosne i Hercegovine je utvrdio da Odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o promjeni namjene šumskog zemljišta i privremenom korištenju šumskog zemljišta u druge namjene, nije u skladu sa čl. I/1, I/2. i VI/5. Ustava Bosne i Hercegovine.

Iz Ustavnog suda BiH je saopćeno da je utvrđeno da je osporena odluka ništavna i da prestaje važiti od dana objavljivanja te odluke u "Službenim novinama FBiH".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije