Federalni budžet u suficitu 60,8 miliona KM

Radiosarajevo.ba
Federalni budžet u suficitu 60,8 miliona KM
Vlada FBiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, utvrdila i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika FBiH.

To je utvrđeno, jer je utvrđeno postojanje određenih pravnih rješenja koja otežavaju njegovu primjenu.

Izmjenama i dopunama je ovaj zakon usuglašen sa ostalim propisima, kao što je Zakon o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u tijelima vlasti FBiH, posebno u dijelu koji se odnosi na utvrđivanje osnovice za obračun plaće za državne službenike i namještenike u tijelima vlasti FBiH. Također je usuglašen s novim Zakonom o radu i Zakonom o izvršenju proračuna FBiH.

Posmatrajući po razinama vlasti, Proračun FBiH ostvario je u periodu od 1.1.- 30.6.2017. godine suficit od 60,8 miliona KM. I ukupan financijski rezultat svih kantona je u suficitu od 137,2 miliona KM, a suficit od 60,1 miliona KM ostvarile su i općine.

Ukupni prihodi u prvih šest mjeseci 2017. godine iznose 3,8 milijardi KM, što je za 323,7 miliona KM ili za 9,2 posto više u odnosu na isti period prethodne godine, a ostvarenje u odnosu na plan je 46 posto.

Vlada je usvojila informaciju o pregovaračkim aktivnostima Federalnog ministarstva prometa i komunikacija o izmjeni Sporazuma o JP HT d.o.o. Mostar u skladu s programom pripajanja HT Mobile d.o.o. HT-u d.o.o. Mostar.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije