FBiH dobila 186 novih policajaca: Uniforma koja brani vrijednosti društva

Fena
FBiH dobila 186 novih policajaca: Uniforma koja brani vrijednosti društva
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Promocija novih policajaca u Sarajevu

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara poželio je uspjeh u radu 36. generaciji akademaca Policijske akademije za čin 'policajac', u okviru koje je danas predstavljeno 186 novih policajaca, od čega 166 muškaraca i 20 žena.

Od tog broja 118 bit će ih raspoređeno na područje Kantona Sarajevo, 59 Tuzlanskog kantona i devet u Federalnu upravu policije.

Ova generacija postigla je vrlo dobar uspjeh s prosječnom ocjenom 4,24, a najbolji vod je peti sa prosječnom ocjenom 4,37.

"Odabirom policijskog zanimanja započeli ste novi životni ciklus, dobivši priliku da se ostvarite kao profesionalci i da svojim maksimalnim zalaganjem doprinesete poboljšanju ukupne sigurnosne situacije. Uniforma koju ćete uskoro nositi je vaš podsjetnik da biti policajac znači biti branilac vrijednosti jednog društva", rekao je Čampara.

Promocija novih policajaca u Sarajevu - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Promocija novih policajaca u Sarajevu

Jedan od najboljih policajaca iz 36. generacije Adin Hasić zahvalio je ministru Čampari, te kantonalnim ministrima i komesarima na osiguravanju sredstava za školovanje akademaca.

"Znanja koja smo stekli na Policijskoj akademiji predstavljaju spoj teorijskog znanja i vještina u suzbijanju svih oblika kriminaliteta i održavanju javnog reda i mira. Našoj državi obećavamo očuvanje suverenosti, a građanima sigurnost i poštivanje ljudskih prava i sloboda u skladu sa Ustavnom Bosne i Hercegovine", rekao je Husić.

Promocija novih policajaca u Sarajevu - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Promocija novih policajaca u Sarajevu

Policijska akademija u proteklom periodu nastojala je da se snažno afirmiše u pogledu kvaliteta, znanja, obuke i uslova rada koji bi u konačnici doprinijeli kvaliteti kadrova.

"Trenutno, pored 186 polaznika čijoj smo promociji danas prisustvovali, na obuci u Policijskog akademiji se nalazi još 166 polaznika za čin 'policajac' i za čin 'mlađi inspektor', a koji dolaze iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog, Posavskog, Tuzlanskog kantona i Kantona 10", rekao je šef Grupe za standardizaciju obuke na Policijskoj akademiji Federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova Željko Pejović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije