Fadil Novalić objavio fotografiju s novim advokatima: "Hvala dragi prijatelji za ogromnu podršku"

13
Radiosarajevo.ba
Fadil Novalić objavio fotografiju s novim advokatima: "Hvala dragi prijatelji za ogromnu podršku"
Foto: Facebook / Jahić, Novalić i Pećanin

"Pravda je temelj koji se ponekad uruši, ali čvrsta vjera u Boga snaga je koja se odupire svim nepravdama i životnim olujama. A mi u najtežim trenucima otkrijemo svoju snagu."

Objavio je ovo danas na društvenim mrežama bivši federalni premijer Fadil Novalić, koji je osuđen na četiri godine zatvora. Uz poruku, Novalić je objavio fotografiju s novim pravnim timom, u kojem su advokati Senad Pećanin i Elmir Jahić. Šta nam je Pećanin tim povodom danas, 8. marta, rekao, možete pročitati OVDJE.

"Zahvaljujući toj snazi i vjeri, ja ostajem dosljedan istini i ponosan što pripadam svom narodu. Pripadam onima koji ni po cijenu slobode nikada nisu dozvolili da im se pripiše uloga podanika. Hvala vam dragi prijatelji za ogromnu podršku koju mi dajete i vašu vjeru da ovo nije samo moja borba, već i borba za očuvanje dostojanstva.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Neka nam i ovo iskušenje posluži kao još jedan podsjetnik da se hrabro nastavimo suprotstavljati teškim izazovima i čuvati svoj identitet. Oni koji su ovo gnusno djelo proveli, nisu ga nikad ni imali", poručio je Novalić.

Podsjetimo, nekadašnji federalni premijer Fadil Novalić osuđen je na četiri godine u predmetu koji se odnosi na nabavku 100 kineskih respiratora za oko 10,5 miliona KM, za vrijeme prvog talasa pandemije koronavirusa. Sud Bosne i Hercegovine je prvostepenom presudom, a potvrdio drugostepenom, osudio bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka i vlasnika firme F.H. Srebrena malina Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 miliona maraka tokom pandemije koronavirusa.

Tadašnja federalna ministrica finansija Jelka Miličević oslobođena optužbe za nesavjestan rad u službi. Novalić je zatražio pomilovanje nakon što je osuđen na četiri godine zatvora te se sada očekuje odluka Komisije za pomilovanje nakon koje će konačnu odluku donijeti Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije