Fadil Novalić iftario u rudniku sa rudarima RMU Banovići

12
Radiosarajevo.ba
Fadil Novalić iftario u rudniku sa rudarima RMU Banovići
Foto: Fadil Novalić na iftaru sa rudarima / Federalni premijer u posjeti RMU Banovići

Delegacije Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na čelu s premijerom Fadilom Novalićem i Vlade Tuzlanskog kantona sinoć su boravile u posjeti rudarima druge smjene u jami Omazići Rudnika mrkog uglja u Banovićima.

Federalni premijer se tom prilikom pridružio se rudarima u zajedničkom iftaru u jami dubokoj 300 metara.

Domaćini su tako iskoristili priliku da pokažu otkopno polje i način na koji jama radi, ali i ukažu o potrebi stalnog unaprijeđenja i humanizacije rada u samim jamama.

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

"Devet godina sam u ovoj firmi. Nije mi teško da postim. Navikao sam. Uvijek za iftar pravimo pauzu. Večeras je stvarno drugačije, lijepo i svečano", kazao je gostima rudar Kadrija Delić.

"Što se tiče Ministarstva i Vlade, mi stojimo uvijek na raspolaganju da prebrodimo sve krize koje smo imali i koje ćemo imati. Prije godinu dana mi smo tražili pomoć sa više strana da se ugasi požar, a čini mi se da ste zaista vi sami sebi najviše pomogli. Svjedoci smo da jama ponovo radi i Elektroprivreda sigurno računa na vas i vaše količine uglja", poručio je prisutnim rudarima ministar industrije, energetike i rudarstva Federacije BiH Nermin Džindić.

Rudari su se nekon posjete zahvalili premijeru Fadilu Novaliću, kao i ostatku delegacije skupa sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Federacije BiH Nermin Džindić, te ministru privrede TK Edin Duraković, kao i načelniku općine Banovići Begi Gutiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije