Fadil Novalić, Amir Zukić i Edita Đapo sutra u posjeti Baščaršiji

7
Radiosarajevo.ba
Fadil Novalić, Amir Zukić i Edita Đapo sutra u posjeti Baščaršiji
FOTO: Radiosarajevo.ba / Amir Zukić, Edita Đapo i Fadil Novalić

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo posjetit će sutra, 30. decembra, vjerovali ili ne - Baščaršiju.

U zvaničnom saopćenju Vlade Federacije za javnost, najavili su kako će prošetati Baščaršijom u 12.15 sati.

"Posjeta počinje ispred Sebilja, a nastavlja se u Kazandžiluku, jednoj od najstarijih i najljepših sarajevskih ulica. Ovoj posjeti će prisustvovati predsjednik Udruženja kazandžija Ismet Huseinović i počasni član ovog udruženja Nasir Jabučar", ističe se u saopćenju Vlade Federacije.

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Razlog posjete je nova Odluka Vlade FBiH.

Podsjećamo, Vlada FBiH odobrila je na sjednici 23. decembra pomoć obrtnicima i samostalnim djelatnicima u vrijednosti od 60 miliona KM.

Ukupna sredstva za realizaciju ove odluke utvrđena su u Budžetu FBiH Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta u iznosu od 59.999.335,49 KM i dodjeljuju se za 24.766 korisnika. Jedinična vrijednost koeficijenta u skladu sa Uredbom iznosi 859,88 KM.

Razlozi donošenja ove odluke je realizacija Uredbe, koja za cilj ima ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica za obrte i ostale samostalne djelatnosti u okolnostima pandemije COVID-19, opstanak obrta i ostalih samostalnih djelatnosti, očuvanje radnih mjesta i osiguranje podrške likvidnosti obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije