Novalić u Ilijašu uoči usvajanja budžeta

0
Fena
Novalić u Ilijašu uoči usvajanja budžeta
FOTO: Fena / Novalić u Ilijašu

Delegacija Vlade FBiH predvođena premijerom Fadilom Novalićem posjetila je danas Općinu Iijaš kako bi se informirali o situaciji u toj općini.

Novalić je izjavio da Vlada FBiH intenzivira posjete općinama pred usvajanje budžeta za narednu godinu kako bi prepoznali eventualne potrebe lokalnih zajednica.

Istakao je da je s načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem razgovarao o komunalnim, ekonomskim, okolišnim te energetskim pitanjima.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

"Vlada FBiH će utvrditi šta je od toga prihvatljivo. Tu spada izgradnja trafostanice preko Elektroprijenosa koja je već u toku i koja će osigurati dovoljno struje Ilijašu koji se širi", kazao je Novalić.

Dodao je da su razgovarali i o pitanjima vodosnabdijevanja i zaštite sliva rijeke Misoče koja snabdijeva Ilijaš, te o problemu neperspektivne imovine Vlade FBiH u toj općini.

Fazlić je naveo da su pitanja o kojima je danas razgovarao s Novalićem u domenu daljnjeg razvoja te općine, te da su dogovorili određene aktivnosti među kojima je potpisivanje ugovora o izgradnji treće trake na magistralnoj cesti M18.

Naglasio je da je razgovarano i o pripremama za otvaranje nove industrijske zone u toj općini.

Fazlić tvrdi da Općina Ilijaš ima stanovit ekonomski rast, da izgrađuju nove hale, te da pripremaju sve kako bi trend razvoja bio nastavljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije