FACE TV slavi jubilej: Senad Hadžifejzović vodio 3000. izdanje 'Centralnog dnevnika'

8
Radiosarajevo.ba
FACE TV slavi jubilej: Senad Hadžifejzović vodio 3000. izdanje 'Centralnog dnevnika'
Foto: Face TV / Vatromet večeras obasjao Sarajevo

FACE TV je proslavio 3000. izdanje emisije 'Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem'. 

Saopštenje ove TV kuće prenosimo u cjelosti: 

"Nedavno su se navršile pune 32 godine od početka emitiranja najdugotrajnije emisije informativnog karaktera u Evropi, a večeras, 15. aprila 2023. godine, ova je emisija dosegla svoj rekord, zlatni jubilej – večeras se emitiralo 3000. izdanje „Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem“.

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

„Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem“ u više je navrata mijenjao svoj „dom“; sve je počelo na javnom servisu BiH, a do 2009. godine ste ovu emisiju mogli gledati na Hayat TV, kao i na nekadašnjoj TV1.

Želja za neovisnošću bila je neutaživa, pa je 15. januara 2012. godine osnovana FACE TV; „Centralni dnevnik“ je tako, i u tehničkom producentskom dijelu, postao neovisan u cijelosti.

Angelina Jolie: Zaplakala sam dva puta javno, jednom zbog majke, drugi put zbog Bosne

Angelina Jolie: Zaplakala sam dva puta javno, jednom zbog majke, drugi put zbog Bosne

Statistički podaci pokazuju da je „Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem“ najgledanija emisija u BiH, a među najgledanijim je i u Evropi i svijetu!

FACE TV je medij kojem se vjeruje. O „Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem“ govori se u BiH, regiji, svim zemljama svijeta... Svi znaju da petkom i subotom, u 18.45 sati, počinje emitiranje najeksluzivnijih gostovanja, vijesti i bespoštedno otkrivanje svih afera!

Jedanaest godina ekskluziviteta: Retrospektiva FACE-ovog programa

FACE je proslavila svoj jedanaesti rođendan u januaru ove godine, a kroz decenijski rad našim smo gledateljima donosili najaktuelnije vijesti u vezi sa historijskim dešavanjima, ekskluzivne, svjetske intervjue, live izvještavanje iz haške sudnice – pratili smo presude ratnim zločincima... Također, pratili smo historijski uspjeh bh. nogometnih Zmajeva!

Unatoč pritiscima, prijetnjama, napadima – FACE TV nije odustala: naš je izbor uvijek biti na strani građana!

Senad Hadžifejzović nakon prijetnji dao izjavu u policiji

Senad Hadžifejzović nakon prijetnji dao izjavu u policiji

Hadžifejzovićevo historijsko izvještavanje: „Ovo je rat!“

2. aprila 1992. godine počela su ratna dešavanja na prostoru BiH, a Senad Hadžifejzović i njegovo javljanje iz „Dnevnika“ mnogima je podsjetnik na te dane. On je tada izrekao čuvenu rečenicu: “Nije ozvaničen, nije objavljen i vodi se, zasad, na ograničenim teritorijama i specijalnim metodama, ali možemo slobodno reći: ovo je već rat!

Jedan predsjednik i jedan novinar dovijeka – Alija i Senad

Naglašavao je on to više puta – prvi predsjednik RBiH Alija Izetbegović i Senad Hadžifejzović više su se puta našli u historijskim preplitanjima sudbina.

Alija Izetbegović se u “Centralni dnevnik” javljao uvijek kad nije imao kuda, kad je osjećao da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, kad se od njega očekivalo da donese važne odluke… Alija Izetbegović je otet 2. maja, a to je rekao u live programu “Centralnog dnevnika”: “Ja sam ovdje, praktički, zarobljenik!

Senad Hadžifejzović uputio još jedan odgovor direktoru RAK-a

Senad Hadžifejzović uputio još jedan odgovor direktoru RAK-a

FACE u Brazilu

FACE je bodrio nogometne Zmajeve; pratili smo njihov plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Ekskluzivni intervjui sa Angelinom Jolie i Morganom Freemanom

Za FACE su govorile holivudske zvijezde A-liste – poznata glumica Angelina Jolie i legendarni glumac Morgan Freeman!

Hadžifejzović pitao Vučića: “Jesi li pucao na Sarajevo?”

Historijski intervju sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem izazvao je veliku pažnju javnosti, pogotovo zbog direktnog pitanja koje mu je uputio Senad Hadžifejzović.

Hrvati u očaju nakon Vučićevog intervjua u Sarajevu: "Dobro nas je popljuvao..."

Hrvati u očaju nakon Vučićevog intervjua u Sarajevu: "Dobro nas je popljuvao..."

Mjesec april je značajan za našu medijsku kuću jer u ovom periodu imamo tri razloga za slavlje: obilježavamo jedanaest godina FACE-a, 32 godine postojanja i 3000. izdanje emisije “Centralni dnevnik”. Veliko slavlje povodom trostrukih obljetnica održat ćemo u maju tekuće godine", navodi se u saopštenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije