Bihać / Evropska unija donirala vrijednu opremu za MUP USK-a

27. 09. 2019. u 14:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U sklopu projekta koji finansira Evropska unija, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) je danas uručila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, donaciju u vidu opreme koja im je neophodna u svakodnevnom obavljanju posla.

Ovom donacijom, policijski službenici u Unsko-sanskom kantonu će biti ojačani sa:

• 35 radio uređaja i laringofona u vrijednosti BAM 41,775.00
• 15 etilometara sa pripadajućim printerima u vrijednosti BAM 31,035.00
• 45 računara te projektorom, ukupne vrijednosti BAM 47,455.00

Opremu je uručio Vladimir Mitkovski, IOM koordinator za migracijsku situaciju u Unsko-sanskom kantonu, komandiru Jedinice za specijalističku podršku pri Ministarstvu unutrašnjih poslova USK Avrudinu Muminoviću.

“Vrijedna donacija Evropske unije u opremi koju je Uprava policije MUP-a USK danas primila, predstavlja izuzetan doprinos u radu policije USK na uspostavljanju sigurnosti na području našeg kantona, kako za građane USK-a tako i svih onih lica koja privremeno borave ili su u tranzitu preko Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem se donatoru kao i IOM-u koji su prepoznali važnu ulogu policije u rješavanju problema migracija u našoj državi i očekujem da će nas Evropska unija, kao i IOM i u idućoj godini aktivno podržavati u svim našim aktivnostima koje su u vezi sa problematikom migracija”, rekao je Mujo Koričić, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a.

Projekat “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH” finansira Evropska unija u vrijednosti od 14,8 miliona eura, a implementira IOM u partnerstvu s UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC-om).

 

NEMA KOMENTARA