! / Evo šta je dogovoreno na Kriznom vijeću Aluminija: Usvojena 4 zaključka

25. 07. 2019. u 11:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 39

Na današnjem nastavku zasjedanja Kriznoga vijeća Aluminija, na kojemu su, uz članove Uprave, Nadzornoga odbora i predstavnika radnika, sudjelovali i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović i dopredsjednica Vlade FBiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević te, u svojstvu promatrača, i članovi Predsjedništva i Skupštine Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija, zaključeno je sljedeće:

Hronologija: Uspon i pad mostarskog Aluminija

1. Pružena su usmena garancija kako će svim zaposlenicima Aluminija Vlada FBiH uvezati radni staž, o čemu će Vlada donijeti odluku u najkraćemu mogućem roku.

2. Do kraja mjeseca bit će napravljen i usvojen Plan restrukturiranja Društva, potom nova organizacijska sistematizacija (sukladna Planu restrukturiranja) koju će pratiti i Plan zbrinjavanja zaposlenika. U sklopu tih planova, bit će predviđena i osigurana sredstva za otpremnine te omogućen odlazak u mirovinu onima koji su stekli zakonske uvjete.

3. Uprava nastavlja razgovore s rukovodstvima komercijalnih banaka o rješavanju problema kreditnih i drugih zaduženja zaposlenika.

4. U Planu restrukturiranja, bit će predviđeno postupno oživljavanje proizvodnoga procesa, počevši od Ljevaonice, preko Anoda, do Elektrolize.

Nakon što pobrojani dokumenti prođu sve nivoe upravljanja u Društvu, hitno će biti sazvana i Skupština dioničara kako bi ti precizni planovi bili predočeni i vlasnicima na konačno odlučivanje.

NEMA KOMENTARA