Evo ko je od poznatih bh. političara uputio čestitke povodom Vaskrsa

10
Radiosarajevo.ba
Evo ko je od poznatih bh. političara uputio čestitke povodom Vaskrsa
Foto: Arhiv / Borjana Krišto, Željko Komšić, Husein-ef. Kavazović

Brojni političari, predstavnici vjerskih zajednica kao i funkcioneri u međunarodnim institucijama su povodom pravoslavnog praznika Vaskrsa uputili čestitke svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

Visoki predstavnik Christian Schmidt čestitao je Vaskrs pravoslavcima u BiH, uz želju da praznik vaskrsenja Isusa Hrista, koji simbolizuje pobjedu života i svjetlosti nad smrću i tamom, u njihove domove unese radost i sreću.

"Od sveg srca želim da ovaj praznik provedete u zdravlju i ljubavi sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama, s Božijim blagoslovom. Hristos Vaskrse", rekao je visoki predstavnik.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović također je uputio čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu povodom nastupajućeg blagdana Vaskrsa.
 
"Povodom nastupanja velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa, Vama lično, Vašem sveštenstvu i vjernicima želim sretne praznične dane", naveo je reisul-ulema Kavazović.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitku povodom Vaskrsa.

"Najveće bogatstvo i privilegija nas koji živimo u Bosni i Hercegovini jeste to što imamo priliku slaviti različitosti koje nas spajaju vijekovima. Vaskrs kao vaš najstariji i najveći praznik, koji simbolizuje pobjedu života nad smrću, podsjeća nas nanovo na vrijednosti nade i ljubavi u našem međusobnom dijalogu", poručio je Komšić.

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je čestitku Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom gospodinu Hrizostomu, pravoslavnom svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

"U povodu blagdana Kristova uskrsnuća Vama lično, pravoslavnom svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini upućujem svoje iskrene čestitke, uz želju da predstojeće presvete blagdanske trenutke proslavite u ozračju mira, radosti i obiteljskog zajedništva", dio je čestitke koju je uputila Krišto.

Javio se i član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović koji je uputio čestitku njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini.

"Vaša Eminencijo, Vama i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke povodom Vaskrsa. Želim da provedete ovaj praznik u miru, sreći i blagostanju s porodicama, prijateljima i komšijama. Neka Vaskrs bude prilika za jačanje duhovne snage, kao i međusobnog razumijevanja i tolerancije, uz bogatstvo različitosti koje baštinimo u Bosni i Hercegovini. Uz želje za dobro zdravlje i napredak, želim Vam sretan Vaskrs!"

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, povodom predstojećeg Vaskrsa, uime Vlade Federacije BiH i svoje lično, čestitao je ovaj blagdan svim pravoslavcima.

"Vaskrs, najveći i najradosniji blagdan, podsjeća nas na važnost života, zdravlja i zajedništa. Stoga želim da ovaj blagdan provedete u dobrom zdravlju i radosti zajedno sa porodicom, prijateljima i komšijama. Naša domovina oduvijek baštini kulturu i uvažavanje različitosti. U duhu naše tradicije i ove blagdanske dane posvetimo jačanju porodičnih i prijateljskih veza, prenoseći važnost poštivanja na mlađe generacije.

Svim pravoslavcima, od srca čestitam Vaskrs, uz želje da ga provedete u dobrom zdravlju i radosti, zajedno sa svojim najmilijima", kaže se u čestitki premijera Novalića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije