Evo kada trebate primiti buster dozu ako ste vakcinisani "Sputnjikom V"

1
Radiosarajevo.ba
Evo kada trebate primiti buster dozu ako ste vakcinisani "Sputnjikom V"
Foto: EPA-EFE / Sputnjik pet

Svi građani u entitetu RS, koji su vakcinisani protiv koronavirusa sa dvije doze vakcine "Sputnjik V", mogu da prime buster dozu te vakcine pet mjeseci nakon revakcinacije, saopštio je Institut za javno zdrastvo RS-a.

"S obzirom na količine vakcine "Sputnjik V" sa kojima raspolažemo, preporučujemo da se ova vakcinacija obavi najkasnije do 30. novembra 2021. kod svih osoba kod kojih je prošlo pet mjeseci od druge doze", naveli su iz Instituta.

Ova vakcina je na raspolaganju u domovima zdravlja UKC RS, Institutu za javno zdravstvo RS i regionalnim centrima Instituta.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Osobe koje se još nisu vakcinisale protiv COVID-19 i žele da prime prvu dozu vakcine "Sputnjik V", iz Instituta su pozvali da se obrate na najbliži punkt za vakcinaciju, te dodali da je i njena druga komponenta na raspolaganju i da se daje 21 dan nakon prve doze, piše Srpska.info

"S obzirom na to da ulazimo u period intenzivnog širenja respiratornih infekcija, te da je broj zaraženih koronavirusom u porastu, pozivamo sve građane da se vakcinišu protiv COVID-19 kako bi zaštitili svoje i zdravlje najbližih", naglasili su iz Instituta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije