Vozači oprez, na ovim dionicama saobraćaj je obustavljen

0
Radiosarajevo.ba
Vozači oprez, na ovim dionicama saobraćaj je obustavljen
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, kao i na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima pada snijeg, pa je saobraćanje otežano. U nižim područjima Bosne i u Hercegovini kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zbog Nove godine, danas od 12 sati do 02.01.2021. godine do ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije