EUFOR pokazao čim raspolaže: U bazi Butmir održana vojna parada

1
Radiosarajevo.ba
EUFOR pokazao čim raspolaže: U bazi Butmir održana vojna parada
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / EUFOR parada

U bazi Butmir u utorak, 31. januara, održana je svečana primopredaja komandne dužnosti EUFOR-a, nakon koje je uslijedila vojna parada.

U svečanoj atmosferi, danas je u bazi Butmir kod Sarajeva izvršena primopredaja dužnosti nad komandom EUFOR-a, nakon koje je uslijedila parada kojom je EUFOR predstavio vojnu opremu.

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba, ceremonija je počela tako što je novi komandant EUFOR-a, generalmajor László Sticz, zvanično obilježio primopredaju komandne dužnosti zajedno sa dosadašnjim komandantom EUFOR-a generalmajorom Helmutom Habermayerom.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Sticz i Habermayer obratili su se prisutnima, kao i operativni komandant za Operaciju Althea u BiH generalpukovnik Hubert Cottereau.

Ceremoniji su prisustvale i brojne zvanice, među kojima su bili i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt te ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije