Estonija: Hrvatski ministar komentirao izbornu reformu i "destabilizaciju" BiH

8
Radiosarajevo.ba
Estonija: Hrvatski ministar komentirao izbornu reformu i "destabilizaciju" BiH
Foto: EPA-EFE / Gordan Grlić Radman

Hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman rekao je u Tallinnu, Estonija, da Hrvatska iskazuje solidarnost s Ukrajinom putem financijske pomoći, zaštitne opreme i primitkom izbjeglica, upozorivši na opasnost destabilizacije Bosne i Hercegovine uslijed rata u Ukrajini.

Središnja tema razgovora ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana i estonske šefice diplomatije Eve-Marije Liimets bila je ruska agresija na Ukrajinu "te je istaknuta važnost jedinstva i solidarnosti Europske unije i transatlantskih partnera.

Razgovarano je i o nastavku provedbe restriktivnih mjera protiv Rusije”, ističe se u saopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Hrvatske.

Čović proslavio pobjedu Zrinjskog: Ponovo pokazuju šta znači imati mentalitet pobjednika

Čović proslavio pobjedu Zrinjskog: Ponovo pokazuju šta znači imati mentalitet pobjednika

Ministar je istaknuo kako Hrvatska "iskazuje svoju solidarnost upućivanjem financijske pomoći i obrambene zaštitne opreme Ukrajini, kao i primanjem izbjeglica iz te zemlje".

Potom je upozorio na mogućnost daljnje destabilizacije Zapadnog Balkana, odnosno Bosne i Hercegovine, uslijed rata u Ukrajini.

"Snažno se zalažemo za izbornu reformu u BiH, za koju smo uvjereni da bi popravila odnose između konstitutivnih naroda i osigurala legitimne i pravedne izbore", istaknuo je ministar Grlić Radman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije