Esed Radeljaš ponovo na slobodi: Pušten iz KPZ-a

Radiosarajevo.ba
Esed Radeljaš ponovo na slobodi: Pušten iz KPZ-a
Esed Radeljaš pušten je danas iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo u čijem je pritvoru boravio skoro deset proteklih mjeseci.

Radeljašu je pritvor ukinuo Kantonalni sud u Sarajevu zbog procjene da bi boravak u KPZ-u Sarajevo predstavljao ozbiljnu prijetnju za njegovo zdravstveno stanje, potvrdio je ranije za Radiosarajevo.ba njegov advokat Muhidin Kapo.

Radeljaševa odbrana mjesecima je tražila da se brani sa slobode zbog problema sa srcem. 

Na zahtjev Sudskog vijeća vještak medicinske struke Ibrahim Gavrankapetanović je predstavio dokumentaciju o zdravstvenom stanju Eseda Radeljaša koji se u pritvoru nalazi već skoro deset mjeseci.

Podsjećamo, bivši zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Esed Radeljaš uhapšen je 9. novembra u akciji Blok po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, a s njim su uhapšene još tri osobe.  

Esed Radeljaš osumnjičen je za krivična djela ovjeravanje neistinitog sadržaja, poticanje na zloupotrebu položaja, davanje dara i drugih oblika koristi te pranje novca. Počinjenjem ovih krivičnih djela Esed Radeljaš pribavio je sebi i drugima protupravnu imovinsku korist od oko milion maraka.

Radeljaš je bivši ministar u Bosansko-podrinjskom kantonu i predsjednik Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a, a na nedavno održanim lokalnim izborima bio je kandidat za načelnika Općine Foča u Federaciji BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije