Ervin Mušinović za Radiosarajevo.ba: Prolongiranje posjete ministra Isaka najveća sramota za MUP RS

14
A. S.
Ervin Mušinović za Radiosarajevo.ba: Prolongiranje posjete ministra Isaka najveća sramota za MUP RS
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ramo Isak

Mediji iz bh. entiteta Republika Srpska nekako su došli do informacije kako bi ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak mogao u utorak, 9. januara, otići u Srebrenicu. Oni taj put smatraju kao provokaciju.

Ako se 9. januara pojavi u Potočarima, to neće biti ništa drugo nego provokacija”, poručuju Srbi iz Srebrenice, javlja banjalučka ATV.

“Ovom prilikom mu mi poručujemo da nema šta da traži u Srebrenici. Deveti januar je rođendan RS i on će se slaviti u Srebrenici. Muslimanskim partijama iz Srebrenice, ali iz cijele BiH, jasno kažemo da je Srebrenica u RS. Da je to teritorija koja je pripala RS i uvijek će biti RS”, izjavio je Branimir Kojić, predsjednik Skupštine organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Ured federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka odakle smo dobili odgovor koji prenosimo u cijelosti:

"Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak odredio je članove delegacije koji će cijeneći, prije svega sigurnosne interese povratnika u bh. entitetu RS, odlučiti da li će 9. januar posjetiti Memorijalni centar Srebrenica - Potočari.

Ukoliko procijenimo da će naše prisustvo na bilo koji način podstaći negatore genocida da izazovu probleme povratnicima u bh. entitetu RS, posjeta će biti prolongirana.

Prolongiranje posjete bit će najveća sramota za MUP RS s obzirom na to da će dokazati kako nisu u stanju osigurati sigurnost povratnicima na dijelu teritorije na kojem vrše unutrašnje poslove.

Mediji pod kontrolom vlasti u bh. entitetu RS ponovo, po običaju, pokušavaju javnosti predstaviti iskrivljenu sliku stvarnosti.

Ministar Ramo Isak dobio prijetnje: 'Nemaš šta tražiti u Srebrenici'

Ministar Ramo Isak dobio prijetnje: 'Nemaš šta tražiti u Srebrenici'

Provokacija nije posjeta - provokacija je pokušaj da se onemogući posjeta. Dobro nam je svima poznato da entiteti, prema Ustavu Bosne i Hercegovine, nemaju pravo ometati slobodu kretanja na teritoriji naše države, a da je Srebrenica opština u Bosni i Hercegovini, odnosno da je RS administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine. Stav ministra Isaka u vezi 9. januara je jasan.

To je dan koji se samo i isključivo obilježava kao dan pokretanja genocida u Bosni i Hercegovini. Ministar Isak dolazio je i nastavit će dolaziti i u Srebrenicu i u Banja Luku. To su naše opštine i naši gradovi - opštine i gradovi u državi Bosni i Hercegovini. To neće spriječiti niko, a posebno ne predstavnici udruženja povezanih s vlastima u bh. entitetu RS”, naveo je u odgovoru šef Kabineta ministra FMUP-a - federalni inspektor Ervin Mušinović za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije