Erol Avdović o situaciji u SAD: Trump sigurno odlazi, vidjet ćemo šta će biti

2
Radiosarajevo.ba
 Erol Avdović o situaciji u SAD: Trump sigurno odlazi, vidjet ćemo šta će biti
Foto: Privatni album / Erol Avdović

Erol Avdović, novinarski veteran i višedecenijski izvještač iz Ujedinjenih nacija, komentarisao je na Facebook profilu trenutnu situaciju u SAD.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

"Zastupnički dom usvojio je simboličnu rezoluciju kojom se od podpredsjednika Mike Pencea traži da aplicira 25. amandman o smjeni Donalda Trumpa. Pence rekao da to neće učiniti. Sada ostaje još mogućnost da Trump podnese ostavku što malo ko očekuje; ipak, do 20. januara ima još vremena. No, danas (srijeda 13 januar 2021) sigurno slijedi izglasavanje novog opoziva Trumpu - nakon čega će postati jedini predsjednik u američkoj historiji koji je dva puta opozvan.

Pitanje je je samo koliko će republikanskih kongresmena od ukupno 211 njih u Zastupničkom domu glasati zajedno s demokratskom većinom od 233 zastupnika. Impeachment sigurno prolazi. I Trump sigurno odlazi. Vidjet ćemo šta će biti kasnije", napisao je Avdović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije