Episkop Sergije: Odvode najkvalitetnije među Srbima i Bošnjacima, a dovode nesrećnike

Radiosarajevo.ba
Episkop Sergije: Odvode najkvalitetnije među Srbima i Bošnjacima, a dovode nesrećnike
Foto: RTRS / Episkop bihaćko-petrovački Sergije

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije u intervjuu za beogradsku "Politiku" izjavio je da "migrantsko pitanje odavno nije humanitarno već prvenstveno političko, od kojeg najmanje koristi, a najviše štete imaju i Srbi i Bošnjaci".

"Kreatori demografskih tokova s ovih područja uzimaju najkvalitetnije među Srbima i Bošnjacima odvodeći ih u bijeli svijet, a na ove prostore dovode nesrećnike iz Pakistana, Avganistana i ko zna odakle", izjavio je vladika Sergije.

Oni koji su oduvijek ovdje živjeli, kaže vladika, odlaze, a naseljavaju se oni koji za ove krajeve nisu ni čuli.

"Na djelu su procesi kojima se ne zna ni uzrok, ni krajnji cilj, ali je sasvim izvjesno da migranti neće donijeti ništa dobro, koji se sve češće međusobno sukobljavaju, vrlo često sa smrtnim ishodom", kaže vladika.

"Bihać je važio za jedan od najljepših gradova u BiH, ali otkako je preplavljen migrantima, grad je postao simbol ne ljepote kojom se dičio, već straha koji su u ovaj grad unijeli oni koji mu ne pripadaju", istakao je vladika Sergije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije