Bh. pjevač ulazi u politiku, evo gdje vodi sugrađane ako pobijedi

Radiosarajevo.ba
Bh. pjevač ulazi u politiku, evo gdje vodi sugrađane ako pobijedi
Foto: Index.hr / Alen Islamović

Ako pobijedimo na izborima, lično ću odvesti 10.000 Bišćana u Brisel, da im tamo zapjevamo, rekao je Alen Islamović.

Pjevač se aktivirao u politici i pridružio se prvom gradonačelniku Bihaća Emdžadu Galijaševiću i Novoj inicijativi te će nakon izbora, uvjeren je, riješiti najveći problem Bihaća, a to su, po njemu, migranti, piše 24sata.hr. 

"Nemam ništa protiv tih ljudi, žao mi ih je, ali moraju poštovati običaje grada u koji su došli. Umjesto toga Bišćani toljagama čuvaju vlastite stanove i kuće, a ovi su kraljevi noći. Oni vladaju, a Bišćani moraju biti naoružani. Naši političari ne rade ništa, umjesto da zaštite građane, nečinjenjem su unijeli strah i neizvjesnost u Bihać", tvrdi frustrirani Islamović.

Bihać je, kaže, u izolaciji tri i po godine jer se pitomi građani skrivaju od migranata.

"Provaljuju u vikendice, stanove. Pale i pljačkaju. Mog bubnjara, Igora Pečenkovića, pretukli su u vlastitom haustoru jer ih je pokušao spriječiti u provali u komšijin stan. Šakama i šipkama polomili su mu ruke i nekoliko rebara", tvrdi nam Alen.

Dodaje da mladi od straha ne izlaze, a manju djecu roditelji moraju čekati pred školom. I dok je dio ljudi stao uz pjevača, drugi su ga napali zbog, kažu, netrpeljivosti.

"Najlakše je kriviti migrante. Ovo je sramotan ispad. Ima BiH puno većih problema", pišu mu u komentarima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije