COVID izvještaj za BiH: Registrovani novi slučajevi zaraze u svim kantonima

3
Radiosarajevo.ba
COVID izvještaj za BiH: Registrovani novi slučajevi zaraze u svim kantonima
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrovano 241 (jučer 180) novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Zdravstvene ustanove u BiH testirale su ukupno 1582 testa (jučer 2.241).

U FBiH zabilježeno je 186 pozitivnih slučajeva (jučer 137), dok je u bh. entitetu RS potvrđeno 49 (jučer 40) pozitivnih slučajeva, a u Brčko distriktu danas šest (jučer tri).

U FBiH evidentirana su tri smrtna slučaja (jučer dva), dok RS-u (jučer dva) i u Brčko distriktu nema evidentiranih smrtnih slučajeva. 

FBiH

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je 1.298 uzoraka, od kojih je 186 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada su testirana ukupno 768.762 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 135.617 osoba.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljena su tri smrtna ishoda, dva u Zeničko-dobojskom i jedan u Tuzlanskom kantonu/županiji.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.551 - navodi se u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

RS

U pоsljеdnja 24 sata u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS, Univеrzitеtkој bоlniciu Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. Аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 287 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 49 оsоba.

Rаdi sе о 21 muškаrcu i 28 žеnа, оd kојih је 14 mlаđе, 29 srеdnjе i šеst stаriје živоtnе dоbi.

Prеmа mјеstu prеbivаlištа, 9 оsоbа је iz Bаnje Lukе, šеst iz Biјеljinе, pеt iz Priјеdоrа, čеtiri iz Mrkоnjić- Grаdа, pо tri iz Dеrvеntе, Dоbоја, Lаktаšа, Tеslićа i Bosanskog Šаmcа, pо dviје iz Bosanskog Brоdа i Bosanske Grаdiškе i pо јеdnа iz Јеzеrа, Ljubinjа, Milićа, Ribnikа, Srpcа i Ugljеvikа.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS niје priјаvljеn niјеdаn smrtni slučај.

Dо sаdа је u RS pоtvrđеn 64.730 slučајеvа virusа kоrоnа, а prеminulо је ukupnо 3.812 оsоbа kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа, a ukupnо је tеstirаnо 293.430 оsоbа.

Brčko distrikt

U Brčko distriktu je danas evidentirano da je zaraženo šest osoba (jučer tri), dok podataka o broju preminulih nema. 

Stanje u svijetu danas

Stanje u svijetu - undefined

Izvor: Worldometer: Stanje u svijetu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije