Epidemiolog Ivan Vasilj u samoizolaciji

Radiosarajevo.ba
Epidemiolog Ivan Vasilj u samoizolaciji
Jabuka TV / Prof. dr. Ivan Vasilj

Epidemiolog prof. dr. Ivan Vasilj, zadužen za Zapadno-hercegovački kanton i dekan Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, nalazi se u samoizolaciji.

Ovu informaciju otkrio je Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHK, na početku konferencije za medije Kantonanog štaba Civilne zaštite ZHK u Širokom Brijegu.

„Bio je kontaktu s oboljelom osobom i zbog toga se nalazi u samoizolaciji. On je s nama redovito na liniji i nadam se da ćemo uskoro izaći na kraj s ovim problemom. Kontaktirali smo i druge osobe iz drugih struka koje bi nam mogle pripomoći u ovom problemu u budućnosti.

Što se tiče skorije budućnosti u našoj županiji, ja bih apelirao na pučanstvo, jer su ispred nas i blagdani, da se pridržavaju i naših mjera i onih koje je usvojio federalni stožer, da se pridržavaju socijalne distance i mjera za prevenciju širenja i zaštite od koronavirusa“, rekao je ministar Pejić, prenosi portal Jabuka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije