Enveru Bijediću i ostalim izrečene mjere zabrane: Evo šta sve ne smiju

1
Radiosarajevo.ba
Enveru Bijediću i ostalim izrečene mjere zabrane: Evo šta sve ne smiju
Foto: AA / Enver Bijedić

Općinski sud u Tuzli izrekao je mjere zabrane prema osumnjičenim Enveru Bijediću, Amiru Sušiću, Atifu Mujkiću, Dženanu Mujkiću, Amiru Tursunoviću i Azizu Čačkoviću.

Kako je saopćeno danas iz Općinskog suda u Tuzli, mjere zabrane su izrečene zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela", u u sticaju sa krivičnim djelom "Primanje dara ili drugih oblika koristi radi trgovine uticanjem".

Mjere su izrečene po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH i predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić i još pet osoba privedeni su 18. februara, a dan kasnije su pušteni da se brane sa slobode.

Osumnjičeni su za namiještanje tendera u iznosu od oko 5,5 miliona KM.

"Enveru Bijediću izrečena je mjera zabrane posjećivanja i dolaska u Rudnik soli Tuzla.

Amiru Tursunoviću izrečena je zabrana obavljanja dužnosti Predsjednika Nadzornog odbora Rudnik solia Tuzla i zabrana posjećivanja i dolaska u ovo pravno lice, a Azizu Čačkoviću zabrana obavljanja dužnosti v.d. direktora Rudnika soli Tuzla i zabrana posjećivanja i dolaska u ovo pravno lice.

Svim osumnjičenim licima određena je mjera zabrane međusobnog sastajanja ili sastajanja sa svjedocima i obavezno periodično javljanje u nadležnu policijsku stanicu", saopćeno je iz suda.

Općinski sud u Tuzli je odbio prijedlog tužilaštava da se osumnjičenim Enveru Bijediću i Azizu Čačkoviću odredi mjera zabrane sastajanja i bilo kakvog načina komuniciranja sa Vahidom Jusufovićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije