Emotivna poruka majke stradalih sestara iz BiH u Švedskoj: Njene riječi slamaju srce

Radiosarajevo.ba
Emotivna poruka majke stradalih sestara iz BiH u Švedskoj: Njene riječi slamaju srce
Facebook / Irma (20) i Elma (19) Usto

Bosanska zajednica u Švedskoj je još u nevjerici nakon tragične smrti sestara Elme (19) i Irme (20) Usto, koje su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreću u Geteborgu.

Kao što smo već pisali, kćerke Midhata Uste, koji je za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH. izgubile su život nakon nesreće koja se dogodila u ovom švedskom gradu.

Nakon pogibije kćerki bivšeg specijalca iz BiH u Goteborgu: Pokrenuta akcija pomoći

Švedski mediji i danas se bave istragom tragične saobraćajne nesreće koja se dogodila u Goteborgu u kojoj su poginule dvije Bosanke Irma (19) i Elma Usto (20), kćerke Midhata Uste, koji je za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH.

Automobil sa četvero putnika zabio se u betonski stup na autocesti E20 Olskroksmotet koja prolazi kroz Goteborg u nedjelju oko 4 sati ujutro.

U saobraćajnoj nesreći kod Goteborga poginule kćerke bivšeg specijalca MUP-a RBiH

Švedski mediji i danas se bave istragom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila kod Goteborga, u kojoj su poginule četiri osobe, od kojih dvije porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Prema pisanju portala Goteborgs Posten , sjeverno od tunela Tingstad, poginule su sestre Elma (19) i Irma Usto (20), kćerke Midhata Uste Mirze, nekadašnjeg pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RBiH.

Osim Irme i Elme Usto u tragičnoj nesreći koja je potresla brojnu bosansku zajednicu u ovom gradu, poginuo je još i jedan državljanin Somalije i djevojka čije porijeklo švedski mediji nisu otkrili.
 
Na Facebook grupi "Raja iz Geteborga" pokrenuta je akcija humanitarne pomoći porodici Usto, koja će trajati sedam dana, a na istoj drupštvenoj mreži oglasila se i majka Elme i Irme, Dženana Usto. 
 
Nesreća u kojoj su poginule su sestre Elma (19) i Irma Usto (20) - undefined

Foto: Goteborgs Posten: Nesreća u kojoj su poginule su sestre Elma (19) i Irma Usto (20)

"Moje dvije prelijepe kćerke, dvoje moje predivne djece, ostavile su me prošle nedelje i otišle na bolje mesto. Otišle su iz svoje sobe u pola pet ujutru da bi spasile prijatelja, koji im je bio i kolega sa posla, i više se nisu vratile… Moje srce je slomljeno… One su bile tako lijepa i divna djeca, dobrodušne i uvijek sretne. Uvijek sam bila ponosna na njih i uvijek ću biti.

Bile su djeca koju roditelji samo mogu da požele. I poginule su pomažući drugima. Željele su nekoga da spase…Neka vam Bog pomogne gore i pogleda nas iz raja. Vi ste uvijek sa mnom i uvijek ćete biti. Zaslužile ste raj i bit ćete gore zajedno i brinuti o vama… Za mene i sve ostale koji su vas voljeli i znali, ostalo je samo da budemo dobri ljudi koliko možemo i zaslužimo raj gdje ćemo se svi sresti jednog dana… Amin. Moji voljeni anđeli, moliću se za vas sve vrijeme…", napisala je u emotivnoj poruci na Facebooku Dženana Usto

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije