Emotivna poruka Enisa Bešlagića o ubijenoj djeci: Ujedinjeni samo u žalosti

Radiosarajevo.ba
Emotivna poruka Enisa Bešlagića o ubijenoj djeci: Ujedinjeni samo u žalosti
Foto: Instagram / Enis Bešlagić

Nakon što je u Bosni i Hercegovini današnji dan, 5. maj, proglašen Dan žalosti, na društvenim mrežama oglasio se i bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić, koji je uputio emotivnu poruku svim građanima Srbije.

Na društvenoj mreži Intsagram, tačnije na svoj story, slika ili video koji traje samo 24 sata, prisjetio se 1.601 ubijeno dijete u opkoljenom Sarajevu, a ubrzo nakon toga poslao je i dirljivu poruku povodom Dana žalosti.

"5. maj Dan sjećanja na nevinu ubijenu djecu Sarajeva i 5. maj danas je dan žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini, zbog ubijene nevine djece u Beogradu... 

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Lagao si, Marko Đuriću'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Lagao si, Marko Đuriću'

Ujedinjeni smo u žalosti", poručio je Bešlagić.

Prisjetimmo se da je zbog masakra u Beogradu u Bosni i Hercegovini proglašen dan žalosti, te i da se današnji datum obilježava kao Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva kao spomen na sve ubijene nevine dječake i djevojčice  od 1992. do 1995. godine.

Foto: Printscreen / Objava Enisa Bešlagića
Foto: Printscreen

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije