Emotivan oproštaj kolega stradalog vojnika i planinara: Uputili posljednje zbogom

0
Radiosarajevo.ba
Emotivan oproštaj kolega stradalog vojnika i planinara: Uputili posljednje zbogom
Foto: Oružane snage BiH / OS BiH

Posada 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u saradnji s timovima gorske službe spašavanja, jutros je s planine Prenj izvukla tijelo preminulog pripadnika OS BiH i planinara Radeta Šimića.

Tijelo nastradalog planinara transportovano je do Jablanice.

Pripadnici OS BiH, Šimićeve kolege, na emotivan su se način oprostili od njega i uputili posljednje "zbogom".

"Po slijetanju u Jablanicu, pripadnici Oružanih snaga BiH, koji su sudjelovali u evakuaciji, vojničkim pozdravom posljednji put su se oprostili od poručnika Radeta Šimića, časnika koji je profesionalno obavljao svoju dužnost te kao takav uvijek bio na službi svim građanima Bosne i Hercegovine, svoje domovine koju je volio i s ponosom predstavljao", naveli su iz oružanih snaga BiH.

Prema informaciji Planinarskog saveza BiH, poručnik Rade Šimić stradao je u manjoj lavini u nedjelju na Prenju. U trenutku nesreće nije bio na dužnosti.

Stradali Rade Šimić imao je čin poručnika i obnašao je dužnost u 5. bojni logističke potpore Zapovjedništva za logistiku OS BiH.

Podsjetimo, lavina je jučer na Prenju zatrpala dvojicu planinara Radeta Šimića i Admira Andelića.

Šimić je smrtno stradao, a Andelić nije životno ugrožen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije