Emir Suljagić raspalio po organizatoru: 'Izvinite se žrtvama iz svog naroda, barem'

11
Radiosarajevo.ba
Emir Suljagić raspalio po organizatoru: 'Izvinite se žrtvama iz svog naroda, barem'
Foto: Arhiv / Emir Suljagić i Milorad Dodik u Prijedoru

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari, oglasio se nakon nove obmane javnosti u režiji predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika.

U petak, 4. augusta ove godine, za vrijeme trajanja Dodikov govora pred okupljenima na skupu u Banjoj Luci, na obilježavanju tzv. Dana sjećanja na Srbe stradale i prognane u hrvatskoj vojnoj akciji Oluja, na platnu iza njega pojavila se fotografija na kojoj je navodno izbjeglica uslikana u spomenutoj akciji.

Fotografiju je prvi objavio AFP, autor fotografije je Joel Robin. U pitanju je zapravo fotografija uslikana 26. jula 1995. nakon pada Žepe i deportacije civilnog stanovništva.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Objavu Emira Suljagića na Twitteru prenosimo u cijelosti:

"Agencija Pozitiv preuzela je odgovornost za zloupotrebu fotografija u Prijedoru. To se dešava politikama kojima je memorija na vlastite žrtve PR događaj pa odrade outsourcing dana sjećanja. I nije Agencija kriva, već organizatori. Izvinite se žrtvama iz svog naroda, barem", napisao je Emir Suljagić na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije