Emir Suljagić osuđen zbog komentara na internetu: Ponosit ću se presudom

E. H.
Emir Suljagić osuđen zbog komentara na internetu: Ponosit ću se presudom
FOTO: AA / Emir Suljagić
Općinski sud u Širokom Brijegu ovih dana izrekao je prvu presudu u Bosni i Hercegovini za slučaj klevete na društvenim mrežama.

Tačnije, zbog klevete na Twitteru nepravosnažno je osuđen Emir Suljagić, bivši zamjenik ministra za odbranu BiH i član Građanskog saveza, a nakon što ga je tužio nekadašnji kandidat za konzula BiH u SAD-u Ivan Šušnjar.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdio je upravo Suljagić, koji je kazao kako je to pokušaj da se ušutka Građanski savez i on lično, zbog mržnje prema onome u šta on vjeruje i prema njemu lično.

"Presuda još uvijek nije pravosnažna, a ako postane, nosit ću je kao značku na reveru i ponosit ću se njom, jer se radi o dokazu da sam neprijatelj broj jedan za one kojima su idoli organizatori zločinačke tvorevine tzv. Herceg-Bosne", kazao je Suljagić za Radiosarajevo.ba.

On je dodao i kako će on "uvijek biti neprijatelj ovakvih ljudi i kako je riječ o otvorenom činu političke osvete".

Iz Općinskog suda u Širokom Brijegu za Radiosarajevo.ba su kazali kako je pred ovim sudom pokrenut parnični postupak među navedenim strankama, te da je on još uvijek u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije