Emir Kusturica oglasio se povodom smrti Abdulaha Sidrana: 'Mnogo će vode proteći...'

/ Komentari (30)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

DVOJAC S KLERONACIONALNIM KORMILAROM

Sidran i Kusturica, obojica iznimnog dara: Avdo, ingeniozan pjesnik i izvanredan scenarist, Emir-Nemanja- režiser raskošne kreativnosti i senzibiliteta. Obojica tvorci fascinantnog imaginarija. Kao intelektualci, također, obojica identični: opsjenari s naglašenim intelektualnim aspiracija, skloni logoreji i skribomaniji, ali promašeni kao društveni hroničari i kritičari. Ono što je Kusturica bio i ostao za Srbe, uz Ćosića i Bečkovića, SPC i SANU, od Miloševića do Vučića, to je Sidran bio i ostao za Alijine Bošnjake: uz Aliju Isakovića i Nedžada Ibrišimovića, od Alije i Mladih muslimana, reisa Cerića, IZ do Bakira. Srpski Avdo Sidran je Emir Nemanja Kusturica. Odnosno, bošnjački Kusturica je Avdo Sidran.

Sarajevo bih

Sta ti vanago cetaljsko-genocidasko uzimas ovu gromadu od covjeka u svoja vlahoderska prljava,krmeca usta smradu i najveci ljudski sljamu,fuj gade jedan smrdljivi,okupaj se jadnice odvratni.

DVOJAC S KLERONACIONALNIM KORMILAROM

*s naglašenim intelektualnim aspiracijama*

Mnogo ce vode proteci

Dok se sapere sa solje ovo vnago povlaseno iz Kjustendila.

Vnago coravo

Sidran i Kusturica, obojica iznimnog dara: Avdo, ingeniozan pjesnik i izvanredan scenarist, Emir-Nemanja- režiser raskošne kreativnosti i senzibiliteta. Obojica tvorci fascinantnog imaginarija. Kao intelektualci, također, obojica identični: opsjenari s naglašenim intelektualnim aspiracija, skloni logoreji i skribomaniji, ali promašeni kao društveni hroničari i kritičari. Ono što je Kusturica bio i ostao za Srbe, uz Ćosića i Bečkovića, SPC i SANU, od Miloševića do Vučića, to je Sidran bio i ostao za Alijine Bošnjake: uz Aliju Isakovića i Nedžada Ibrišimovića, od Alije i Mladih muslimana, reisa Cerića, IZ do Bakira. Srpski Avdo Sidran je Emir Nemanja Kusturica. Odnosno, bošnjački Kusturica je Avdo Sidran. ka DVOJAC S KLERONACIONALNIM KORMILAROM Bi da nazor gura arijevsku mitologiju kshs gdje su slaveni krscani arijevska rasa preko krscanstva a slaveni muslimani nakon prelaska na islam rasne izdajice i semiti. .I.

po mentalnom prdežu hakademiku, ovaj lik

je davno poginuo na trebeviću hrabro braneći kalifatić. mezar mu je uz mezar islamoteroriste fekAlije sa džadskim pogledom na talibanistan-islamabad. ovaj što u tekstu, ko fol žali, je njegov velikosrpski dvojnik, kako nas je mentalni dežpr podučavao. eee, nećeš dvojnik, razbojniče, reko je nama naš hakademik, smor, ugojeni hrčak, kasabska, mucava ubleha, mahalsko smeće, ništarija. groteskne su ove helite islamske vjerske skupine, jad i bijeda samo vrijedna podsmijeha i žaljenja. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Nemanja,

ne moras ni sada dobro govoriti o Sidranu, znamo tvoja razmisljanja.De ti malo o srbijanskoj demonkratiji.

***

***

Za jeste

Kako je to srpska strana slomila Austrougarsku. Bezanijom preko Albanije do Krfa?

Guest

Kusturica pati ...i uvijek će patiti za Bosnom, Sarajevom i svojom pravom vjerom - islamom. i ovi sto sad glume Srbe po Bosni ... svi su oni potomci muslimana... svi cete se vi vratiti svojoj vjeri inšala.

***

***

Čiji si ti tako pametan

Bi da nazor gura arijevsku mitologiju kshs gdje su slaveni krscani arijevska rasa preko krscanstva a slaveni muslimani nakon prelaska na islam rasne izdajice i semiti. .I. ka Vnago coravo Čuj ovog šta piše slaveni muslimani nakon prelaska na Islam. Či

IVA

JAVLJKA SE 'PANTELIJA' IZDAJNIK BIH I MILOSEVICEVA POD***NA MUHA KOJI POKUSAVA DA GLUMI SRBINA! “Kad te dobri ljudi počnu smatrati lošim likom, razviješ srce za one loše. Počneš ih zapravo shvatati.” – Criss Jami

Role

Polako završava jedan krug i generacija...Kustiraca će isto tako za njim, pa Nele...za 100 godina izblijediti će sva njohova prepucavanja.

Kusturica Kusta

Smrdi ti iz usta.

***

***

***

***

***

***

De ti malo o bosanskoj ""pameti"""

ne moras ni sada dobro govoriti o Sidranu, znamo tvoja razmisljanja.De ti malo o srbijanskoj demonkratiji. ka Nemanja, mijo i haso

***

***

***

***

***

***

Historija

Scena iz filma nož 12.10.2015. • 18:35 ISTORIČAR SALIH SELIMOVIĆ ŠOKIRAO BiH: Mi, muslimani, smo SRBI i govorimo srpski jezik! Foto: Youtube Printscreen Salih Selimović je istoričar, publicista i profesor iz Sjenice u Srbiji. Rođen je 1944. u Tešnju u BiH. Poznat je po istraživanjima islamizacije južnoslovenskih prostora, s posebnim naglaskom na demografske i migracione procese u Raškoj oblasti. Dobitnik je Vukove nagrade za 2013. i Kočićeve nagrade za istu godinu. Selimović je objavio šest knjiga i više od 70 naučnih radova. Njegovu posljednju knjigu „Prilozi prošlosti Stare Raške“ stručna javnost ocijenila je kao istoriografski biser. Na početku intervjua, sagovornik je za Press.rs odgovorio na pitanje zbog čega je islamizacija tabu tema, o kojoj se vrlo malo govori i u Srbiji i u BiH, pa i u širim relacijama. - To je tako zato što je većina naših muslimana srpskog porijekla i pravoslavne provenijencije. Znači, Srbi islamske veroispovesti. Ako bi to zvanično bilo prihvaćeno, bio bi uvećan srpski nacionalni korpus, što nije odgovaralo prvo ranijim okupatorima, zatim komunistima, a danas političarima i intelektualcima koji insistiraju na tome da su muslimani u Srbiji poseban narod. Takvo rešenje nije odgovaralo ni stranom faktoru s imperijalnim ambicijama prema srpskim zemljama. Oni su nastojali da rascepkaju srpski nacionalni prostor radi lakšeg otimanja teritorije.

A gdje

Kako je to srpska strana slomila Austrougarsku. Bezanijom preko Albanije do Krfa? ka Za jeste A gdje ti je austro- ugarska "istoricaru"

666

Bože dragi, hvala Ti što me nisi kaznio tom strašnom kaznom - biti pravoslavac bosanski.

Reis Kavazović je plakao zajedno sa Abu Hamzom

5 Septembra, 2013. Naime, dok su razgovarali u pritvorskoj sobi Abu Hamza je upitao reisa Kavazovića zbog čega ga je posjetio na šta mu je reis odgovorio da ga je posjetio zbog Allaha. Reis Kavazović je osjetio da kao lider muslimana, u ime Allaha, treba pružiti svoju bratsku pomoć Abu Hamzi. Također, prilikom prvog susreta sa reisom Abu Hamza je od dragosti zaplakao. Dok ga je tješio i reis Kavazović se nije mogao suzdržati pa je i sam zaplakao. STANJE ISLAMISTIČOG TERORIZMA SVE GORE I GORE. UPALILI SE HOLIDEJINCI!22. ožujka 2024. Zbog sigurnosnih razloga otkazana utakmica BiH – Izrael.

***

***

Crobok

***

Kusta

Nisi kusta trebo ništa komentarisati Imaš keš, boli te ona stvar Šta te za starim prosjakom

Mile iz Lajkovca

Kusturica - nekada dobar a sad zaboravljeni reziser, neimar, kvazivernik, srebroljubac i neotesani netolerantni mrzitelj svega sto je bio, cega se odrekao, a o cemu moze sad samo da sanja.

/ Najnovije