Narod i Pravda / Evo zbog čega je Konaković suspendirao Bunića

02. 07. 2020. u 17:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković donio je 13.06.2020. godine Odluku o suspenziji Agana Bunića i Kasima Mulalića.

Kako je saopćeno iz NiP-a, ovom odlukom je spriječeno dalje narušavanje ugleda i principa Naroda i Pravde, odnosno spriječene su dugoročne posljedice koje su mogle nastati usljed konstantnog i upornog samoinicijativnog djelovanja suspendovanih članova Naroda i Pravde.

"Uz jasno distanciranje od svake vrste nepotizma i bilo kakvih koruptivnih radnji, makar one bile i u naznakama, Politička organizacija Narod i Pravda je ovom odlukom jasno dala do znanja da u ovom, a poručila da niti u bilo kojem drugom slučaju, neće odustati od vlastitih principa i ciljeva", saopćeno je. 

Konaković je 23.06.2020. godine imenovao mr. Nijaza Nanića za novog predsjednika Povjereništva Naroda i Pravde u Bužimu.

Nijaz Nanić je rođen 1970. godine u Bužimu. Završio je 1999. godine fakultet Informatike i matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu Sarajevo, a magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu, smjer Informatika, 2009. godine.

Nijaz Nanić - undefined

Foto: NiP: Nijaz Nanić

Bunić i Mulalić su nekadašnji istaknuti članovi SDA obojica iz Bužima. Bunić je bio načelnik općine Bužim, potom je prešao u SBB, pa u NiP. 

Podsjetimo, stranci Narod i pravda Agan Bunić, koji je u novembru smijenjen s mjesta predsjedavajućeg Skupštine USK nakon afere Pornhub, pristupio je početkom ove godine. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA