Elmedin Konaković odgovorio Bakiru Izetbegoviću na navode da se NIP gasi: "Mi smo ti noćna mora"

11
Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković odgovorio Bakiru Izetbegoviću na navode da se NIP gasi: "Mi smo ti noćna mora"
Foto: Radiosarajevo.ba / AA / Bakir Izetbegović i Elmedin Konaković

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde te državni ministar vanjskih poslova večeras je, 12. oktobra, prokomentirao rezultate lokalnih izbora koji su 6. oktobra održani u našoj zemlji.

Također je poslao poruku predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA), komentirao i Demokratsku frontu (DF) te Stranku za Bosnu i Hercegovinu (SBiH). Njegovu poruku objavljujemo u cijelosti:

"Narod i pravda je parlamentarna stranka u 51-oj lokalnoj zajednici nakon ovih izbora. Na izborima 2020. godine bili smo parlamentarni u 31-oj lokalnoj zajednici, imamo dakle novih 20 opština/gradova.

Kate Winslet dijeli važnu poruku za mame djevojčica: 'Vrlo je bitno, molim vas da upamtite'

Kate Winslet dijeli važnu poruku za mame djevojčica: 'Vrlo je bitno, molim vas da upamtite'

Po broju glasova u cijeloj BiH jači smo DUPLO od DF-a i znatno jači od SBiH-a, a pored toga DF je parlamentaran u 28, a SBiH u 31-oj lokalnoj zajednici. Stabilno iza SDA i SDP, uvjerljivo bolji od svih ostalih na našem političkom spektru. Van Kantona Sarajevo imamo 40-ak mandata više nego na izborima 2020. godine

U Kantonu Sarajevo smo shvatili poruku birača i popravit ćemo greške vrlo brzo, tačno je da smo se uspavali i da je oštrica malo otupila. Stanje je da imamo dvadesetak vijećnićkih mandata manje u KS, a imamo načelnike Ilidže i Ilijaša, a vrlo brzo ako Bog da i gradonačelnika/cu Grada Sarajeva, u izvršnoj vlasti smo dakle mnogo jači nego ranije, umjesto jedne - tri izvršne pozicije.

Sedam dana nakon izbora oni koji su navikli da lažu objašnjavaju nam kako je NiP pao, a predsjednik Sda kome smo očigledno noćna mora kaže da se gasimo. Sad se fino saberite i vežite se, nastavljamo borbu jače nego ikad."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije