Elmedin Konaković najavio vanrednu press konferenciju: Evo o čemu će govoriti

20
Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković najavio vanrednu press konferenciju: Evo o čemu će govoriti
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković najavio je vanrednu press konferenciju koja će se održati u četvrtak, 15. februara.

Kako je objašnjeno iz ministarstva vanjskih poslova naše zemlje, Konaković će na ovoj press konferenciji odgovoriti na medijske navode koji ga povezuju s Mirzom Gačaninom, koji se nalazi u Nizozemskoj gdje mu se sudi zbog šverca i prodaje narkotika. 

"Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković održat će sutra, 15. februara
2024. godine, konferenciju za medije na temu lažnih i diskreditirajućih navoda koji su se pojavili, a kao takvi dovode u vezu ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića sa kriminalnim radnjama i grupacijama", navodi se u najavi iz MVP BiH. 

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Podsjetimo, u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, Konaković je djelomično odgovorio na tvrdnje iznesene u nizozemskim medijima. 

"Vidio sam da se taj neki holandski list poziva na pisanje bh. medija. Riječ je o tome da ovi iz sarajevske javnosti, ne mogu ih čak ni zvati novinarima, kreiraju već nekoliko mjeseci tu potpuno izmišljenu laž da imam bilo kakav kontakt s tim narko kartelom i to sve sigurnosne agencije mogu provjeriti i eventualno pronaći neki dokaz, kada bi to bilo tako što ne odgovara istini.

Taj medij prenese kako to pišu bosanski mediji, a onda se ti isti mediji pozovu na pisanje nizozemskih medija. To je jedna šibicarska metoda reketaške medijske ekipe koja to pokušava već dugo. Mene to ne dotiče sve dok nisu napali instituciju Bosne i Hercegovine koja se zove Ministarstvo vanjskih poslova", rekao je Konaković za naš portal. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije