Sastanak Elmedina Konakovića i Daniela Hunna, tema unapređenje saradnje BiH i Švicarske

0
FENA
Sastanak Elmedina Konakovića i Daniela Hunna, tema unapređenje saradnje BiH i Švicarske
Foto: Fena / Elmedin Konaković i Daniel Hunn

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se danas s ambasadorom Švicarske u Bosni i Hercegovini Danielom Hunnom.

Razgovarano je o dobrim bilateralnim odnosima dvije zemlje, trenutnoj političkoj situaciji u BiH i u Švicarskoj, kao i o mogućnostima unapređenja različitih segmenata buduće saradnje za koju postoje dobri uslovi sa obje strane.

Ministar Konaković je istaknuo da bi za unapređenje ekonomskih odnosa pogodovala intenzivnija organizacija ekonomskih foruma i sličnih investicijskih događaja koji bi Bosnu i Hercegovinu još više približili švicarskim investitorima.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

U Švicarskoj živi značajan broj građana porijeklom iz BiH te je to još jedan segment koji doprinosi lakšoj i boljoj komunikaciji na osnovu koje se svakako bazira daljnja saradnja.

"Naglasio je i značaj turističkog potencijala BiH, što je za švicarsku stranu također veoma interesantno", saopćeno je iz MVP-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije