Dodik nakon sastanka s Čovićem, Nikšićem i Konakovićem: "Ovo su naredni koraci koje ćemo poduzeti"

8
L. R.
Dodik nakon sastanka s Čovićem, Nikšićem i Konakovićem: "Ovo su naredni koraci koje ćemo poduzeti"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Konaković, Nikšić, Dodik i Čović

U Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak političkih partnera u državnoj vlasti.

Sastanku su prisustvovale delegacije četiri stranke - Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine i Naroda i pravde (NiP), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH te Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Delegacije su predvodeli šefovi stranaka. 

Nakon sastanka, održana je i press konferencija, a javnosti se obratio šef SNSD-a Milorad Dodik. Kazao je da su zadovoljni u onom što je učinjeno dosad.

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

Rekao je da su odnosi među ovim partnerima vrlo korektni. 

Otkrio je da je tema današnjeg sastanka bila "buduća mapa kretanja partnerstva":

"Saglasili smo se da organiziramo susret na najvišem nivou s predstavnicima Delegacije EU - da vidimo kako i šta dalje činiti u BiH; šta oni misle da treba učiniti, a da mi osjetimo ovdje napredak po tom pitanju."

Izjave nakon sastanka u Istočnom Sarajevu #snsd #sdp #nip #hdz

Posted by Radio Sarajevo on Thursday, March 30, 2023

Istaknuo je i da će se svi razvojni projekti staviti u procedure na odlučivanje; "u narednih sedam dana stručnjaci koje odaberu stranke sjest će da se dogovore kako da odblokiramo brojne projekte", poručio je Dodik.

Potom je kazao kako će se ovakvi sastanci održavati svakog mjeseca, "u zadnjoj dekadi, i svaka od struktura bit će domaćin u ovom kapacitetu": "Bošnjaci su sljedeći i oni će odrediti gdje će biti sastanak u aprilu. Ovi sastanci će garantovati da se bolje razumijemo, da ne govorimo o pretpostavkama... ne želimo sukobe, ovdje je i dalje prisutan snažan početnički entuzijazam."

Izjavio je i kako žele da što prije vide formiranje Vlade Federacije BiH, te da su vrlo zadovoljni činjenicom da je danas usvojen budžet.

Uz Dodika, na pressu su bili i Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP), te Dragan Čović (HDZ), no niko od njih nije govorio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije