Milorad Dodik 'izgubio živce' zbog EU i SAD-a: Pogledajte šta piše na društvenim mrežama

6
L. R.
Milorad Dodik 'izgubio živce' zbog EU i SAD-a: Pogledajte šta piše na društvenim mrežama
Foto: Anadolija / Milorad Dodik

Predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik ponovo je izgubio živce na društvenim mrežama.

Proteklih dana, naime, administracije Američke ambasade u Bosni i Hercegovini i Delegacije Europske unije podsjetile su samoproglašenog vožda koliko su novca uložile u RS.

Npr, SAD su od 1995. godine u RS uložile više od 630 miliona dolara. Pa se 'raspojasani' Dodik prije dva dana pohvalio kako je uručio ključeve od 50 stanova za izbjeglice i raseljene osobe u banjalučkom naselju Ada, na što su ga iz EU podsjetili da su upravo oni - u iznosu od 81 posto - finansirali ovaj projekt. Dodajmo i da ga je državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Antony Blinken jučer uporedio s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Severina u prelijepom izdanju 'zapalila' Zrće, fanovi oduševljeni: 'Predobra, kako izgledaš'

Severina u prelijepom izdanju 'zapalila' Zrće, fanovi oduševljeni: 'Predobra, kako izgledaš'

Nakon više 'diplomatskih klizećih udaraca', Dodik je, čini se, izgubio kontrolu pa svako malo na društvenim mrežama objavljuje kojekakve nemušte doskočice na ovu temu.

Jučer je tako napisao:

"Ambasada SAD u Sarajevu bi mogla da sabere i štetu načinjenu RS od 1995. do 2023. Sasvim sigurno da višestruko premašuje iznos koji je naveden kao pomoć i ulaganje u infrastrukturu. Bili bismo im zahvalniji da nisu donirali ni dolar, a da su se politički korektno ponašali u BiH. Samo za imovinu RS, koju sada pokušavaju da nam otmu, date su desetine hiljada života. Da li su to procijenili na 638 miliona dolara?"

Antony Blinken o Miloradu Dodiku: 'On je na autoritarnom putu predsjednika Putina'

Antony Blinken o Miloradu Dodiku: 'On je na autoritarnom putu predsjednika Putina'

Potom jutros, nova nebuloza:

"Mnoge novinare zanimalo je šta mislim o podacima koje je dala američka ambasada o donacijama u RS od 1995. do danas. Već sam odgovorio - bolje da nisu dali ni dolar, a da se nisu tako i toliko miješali. Pitam se da li je u onih 638 miliona dolara uračunat i osiromašeni uranijum koji su nam slali sa neba? Da li to računaju kao investiciju u biološko razaranje srpskog naroda?"

I na kraju, da 'zakuca' valjda sopstvenu sramotu, Dodik maločas na Twitteru piše: "Ambasadoru Michaelu Murphyju preporučio bih da sluša pjesme Baje Malog Knindže."

Za one koji ne znaju, Baja Mali Knindža široj je javnosti poznat kao izvođač koji je pripadnicima četničkih terorista u BiH i Hrvatskoj podizao moral s pjesmama poput Ne volim te Alija zato što si balija, Stan'te paše i ustaše, Vratiće se Novak sa minobacača, Vrati se, vojvodo...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije