Elmedin Konaković: "Dobili smo ohrabrujuće poruke o ukidanju viza za građane BiH koji putuju u UAE"

6
Fena
Elmedin Konaković: "Dobili smo ohrabrujuće poruke o ukidanju viza za građane BiH koji putuju u UAE"
Foto: Fena / Konaković sa šeikom Abdullahom Bin Zayedom Al Nahyanom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas u Sarajevu sa ministrom vanjskih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeikom Abdullahom Bin Zayedom Al Nahyanom.

Konaković je u izjavi za Fenu naveo da se radi o jednoj od zaista vrlo važnih posjeta BiH.

"Nakon dugo vremena zvaničnici, lideri UAE stigli su u zvaničnu posjetu BiH. To je zemlja sa kojom inače imamo dobre odnose, nemamo nikakva otvorena pitanja, ali mi se čini da su potencijali naše saradnje nedovoljno iskorišteni.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

To je zemlja iz koje nas godišnje posjeti veliki broj turista, sa kojom imamo uspostavljene direktne avionske veze i prema Abu Dhabiju i Dubaiju i to je očigledno pokazuje da je prostor za saradnju veoma velik", istakao je Konaković.

Tokom susreta, kako je dodao, bilo je riječi o oblastima koje mogu biti interesantne za investiore u BiH, o obnovljivim izvorima energije, proizvodnji hrane, kao i o ulaganju u zdravstveni sistem.

"Razgovarali smo, postavili pitanja i dobili ohrabrujuće poruke o ukidanju viza za građane BiH koji putuju u UAE. Također, bilo je riječi o tome da na naredni Sarajevo Business forum stigne visoka delegacija ove zemlje vjerovatno sa ministrom privrede na čelu. Smatramo ovo početkom obnove dobrih odnosa sa, u prvom planu, razgovorom o šansama i potencijalima u oblasti investicija", rekao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije