Elma Zukić o drami na autoputu: Mercedes bio na servisu, svi smo u porodici potreseni

A. S.
Elma Zukić o drami na autoputu: Mercedes bio na servisu, svi smo u porodici potreseni
Foto: Privatni album / Elma i Amir Zukić

Policiji u Vogošći jučer je prijavljeno da su na putničkom automobilu odvrnuta dva šarafa s točkova, koji je u vlasništvu Amira Zukića, bivšeg generalnog sekretara SDA, protiv kojeg se vodi proces na sudu u Sarajevu.

Kako što smo već pisali, u službene prostorije Sedme policijske uprave pristupila je E. Z. iz Sarajeva i prijavila da su na putničkom motornom vozilu marke Mercedes, vlasništvo A. Z., izvrnuta dva vijka s pneumatika, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi u Vogošći, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kontaktirali smo Elmu Zukić, suprugu Amira Zukića, koja je za Radiosarajevo.ba ispričala šta se sve dogodilo. 

"Kao porodica smo svi potreseni. Bila sam s djetetom u automobilu kada se sve to dogodilo. Svih pet šarafa, od toga su dva već ispala, bili su odvojeni od ležišta. Igrom slučaja sam vozila sporije. Da sam brže, ko zna šta bi se dogodilo", počinje pričui Elma Zukić. 

Ona nam je dodala da je Mercedes tokom vikenda bio na servisu. 

"Vozilo je bilo u subotu na servisu. Kada sam kontaktirala servisera našeg vozila, kazao mi je da predao vozilo u potpunpo ispravnom stanju. Amir je taj daj Mercedes vozio u Sarajevu cijeli dan. Policija je pregledala vozilo i napravila zapisnik. Serviser je kazao da zaista nema šanse da šarafi sami ispadnu", nastavila je Elma Zukić. 

Nada se da će svim problemima porodice Zukić doći kraj.

"Glava me boli, još sam u šoku. Prestrašno je da imate dijete sa 18 godina koje treba da upiše fakultet i da, ne daj Bože, svi nastradamo. Amir se prije četiri godine povukao iz političkog života. Ali prvo konj, pa pas, te sada i šarafi na vozilu. Teško ovo može se podnijeti. Prošle godine su greškom komšinici skinuli šarafe s vozila, i to smo tek saznali. Ona nam je rekla da sumnja da je to nama bilo namjenjeno, jer su nam vozila bila jedna do drugog. Mislili smo da je slučajnost, ali nakon svega što se desilo na autoputu, više nema slučajnosti", kazala je Elma Zukić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije