MUP KS / Amiru Zukiću, bivšem sekretaru SDA, odvrnuti šarafi na točkovima vozila

20. 05. 2020. u 11:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 567

U službene prostorije Sedme policijske uprave pristupila je E. Z. iz Sarajeva i prijavila da su na putničkom motornom vozilu marke Mercedes, vlasništvo A. Z., izvrnuta dva vijka s pneumatika", potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo, riječ je o Amiru Zukićubivšem generalnom sekretaru SDA, protiv kojeg se vodi proces u Sudu u Sarajevu.

Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi u Vogošći, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici rade na prikupljanju informacija u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja o kojem je na svom Facebook profilu sinoć oglasila i Elma Zukić, Amirova supruga, koja je i slučaj prijavila Sedmoj policijskoj upravi. 

"Danas smo Božijom voljom moj sin i ja ostali bez posljedica. Molim Boga da oprosti, u ovoj posebnoj odabranoj noći, onima koji su nam na točku automobila odvili šarafe i ugrozili život moje djece i mene! Bog je zaista svemoguć i hvala dragom Bogu", napisala je Elma Zukić.

Podsjetimo, prije dvije godine na porodičnom imanju u Visokom pronađen mrtav konj koji je bio u vlasništvu porodice Zukić, a nedugo zatim i pas.

Bivši generalni sekretar SDA Amir Zukić je optužen u predmetu "Bosna", a tereti se za trgovinu utjecajem i nezakonito zapošljavanje u javna preduzeća. Pored njega optuženi su i Asim Sarajlić, Safet Bibić, Nedžad i Senad Trako, Ramiz Karavdić i Esed Džananović.

Zukić, Bibić, Senad i Nedžad Trako, te Karavdić optuženi su zbog udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a Džananović za zloupotrebu položaja u vremenu dok je obavljao funkciju izvršnog direktora Elektroprivrede BiH. Sarajlić je optužen za trgovinu utjecajem.

NEMA KOMENTARA