Elektroprivreda isključuje struju Domu zdravlja: Prekid u radu i Hitne pomoći

Fena
Elektroprivreda isključuje struju Domu zdravlja: Prekid u radu i Hitne pomoći
Javno poduzeće Elektroprivreda HZ HB zbog neizmirenih dugovanja najavilo je obustavu isporuke električne energije Domu zdravlja Livno.

Obavijest o obustavi električne energije, koja bi mogla uslijedit svakog sata, proslijeđena je i osnivačima Doma zdravlja - Skupštini, Vladi i Zavodu za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije.

Iz Doma zdravlja Livno su istaknuli kako zbog teške finansijske situacije, na koju su upozoravali nadležne institucije, nisu bili u mogućnosti izmiriti dospjele obveze u proteklih šest mjeseci.

Dom zdravlja Livno informaciju o obustavi isporuke električne energije uputio je svim korisnicima zdravstvene zaštite livanjske općine.

 "U slučaju obustave nismo u mogućnosti pružiti kontinuiranu i neprekidnu zdravstvenu zaštitu svim službama Doma zdravlja Livno, uključujući i Hitnu medicinsku pomoć, kao i područne ambulante", navode u Domu zdravlja Livno.

Napomenuli su i kako za sve eventualne negativne posljedice uslijed navedene obustave isporuke, Dom zdravlja Livno ne snosi nikakvu odgovornost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije